2017. január 6., péntek

Csináltak egy sört, kifejezetten zuhany alatti fogyasztásra


Biztos itthon is sokan kezdik úgy a péntek estét, hogy a forró zuhany alá beugorva a tisztálkodás közben legurítanak egy hideg sört. Svédországban legalábbis ez bevett szokás, ami új, egyedi igényeket szül: egy gyors megtisztulás alatt ugyanis egészen emberpróbáló feladat lehet lehúzni fél liter italt. A PangPang nevű stockholmi sörfőzde és a Snask kreatív ügynökség viszont elhozta a megoldást, a Shower Beert, azaz zuhanysört.

A Shower Beert direkt azzal a céllal gyártották, hogy minél kényelmesebben és ütősebben lehessen zuhanyzás közben inni. Emiatt feleakkora, mint egy kisüveges sör, hogy a fogyasztási tempó összhangban legyen a tisztálkodáséval, viszont 10% alkoholtartalmú, azaz kétszer olyan erős, hogy a mennyiségcsökkenés ne menjen az ébredő bulihangulat rovására.

Ez egy „édes de erős pale ale, 18 centiliteres üvegben, három kortyra le lehet húzni, miközben a zuhany alatt állunk, az estére készülve” - mondják a gyártók.


A Shower Beernek citrusos, sőt, szappanos íze van, utóbbi alapból hiba lenne, de ennél a sörnél persze a koncepció része. Ráadásul olyan az összetétele, hogy kondicionálóként is használható, ha zuhanyzás közben mégse kapatosodni, hanem szépülni szeretnénk. Praktikum a maximumon!

A zuhisör egyszeri hülyeségnek indult, de olyan nagy a kereset iránta, hogy a készítők a sorozatgyártást fontolgatják. (Forrás: www.sonline.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése