Talán nem korszakalkotó felfedezés, de mindenképpen érdekes: a sörben olyan összetevők találhatóak, amelyek boldoggá teszik az embert, mivel az agy dopamin receptorait aktiválják.
Egészen pontosan a hordenin nevűösszetevő az, amely a maláta árpában bőségesen megtalálható, és amely jelentően emeli az ember kedélyállapotát német tudósok szerint, akik az Oktoberfest alkalmából publikálták kutatásukat.
Fotó: Pexel |
A szakemberek „hedonista éhségnek” hívják a folyamatot, amelyet a horderin indít el, és amelynek lényege, hogy a fogyasztó az örömet kezdi el szomjazni – állítják a Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg kutatói. A kutatást vezető Monika Pischetsriedert egyébként meglepte, hogy a sör ezen összetevője épp a D2 dopamin-receptort aktiválja ilyen mértékben, míg persze maga az örömérzet a sörfogyasztók számára cseppet sem meglepő. (Forrás: vital.hu / Medipress)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése