Fotók: Pexels |
Schillinger Attila, a sörszövetség igazgatója arra számít, hogy e termékcsoport értékesítése az idén is töretlen lesz. Mint mondta, a műszaki fejlődés lehetővé teszi, hogy valóban sörízű alkoholmentes sörök készüljenek.
A The New York Times is felfigyelt rá, hogy a német téli olimpiai csapat sportolói előszeretettel választották Pjongcsangban az alkoholmentes sört. A lap által idézett 2009-es kutatás során a Müncheni Műszaki Egyetemen maratonfutóknál vizsgálták a verseny előtti és utáni alkoholmentes sörfogyasztás hatását. Arra jutottak, hogy a söröző futóknál kevesebb gyulladás és felső légúti megbetegedés lépett fel, és ők gyorsabban is regenerálódtak. A kedvező hatásokat a kutatók elsősorban az alkoholmentes sörben fellelhető polifenolok magas koncentrációjának tulajdonították. A globális piac 43 százalékot nőtt 2011 és 2016 között, ma már négyszázféle alkoholmentes sör kapható. (Forrás: Világgazdaság)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése