2021. május 25., kedd

Angelo Poretti Premium Lager 4


Az Angelo Poretti Premium Lager 4 a hatodik olaszországi sör, amely bekerült a Sörcsap sörgalériájába. A négyes számmal és a kék színnel fémjelzett Angelo Poretti alsóerjesztésű tradicionális talján habos nedű, előállításához pedig négyféle komlót használnak. Ezek közül az Olaszországban termesztett Cascade komló a domináns, a reklámszöveg szerint ez a folyékony kenyér egy könnyen fogyasztható mindennapi sör. Hát… Nekem nem jött be, talán a glükózszirup által kölcsönzött édesség miatt.



Talpas söröspohárba öntöttem ki a szalmasárga Angelo Poretti Premium Lager 4-et, ujjnyi fehére habkoronája sűrű és kemény volt. Illata enyhén édeskés és malátás, de a háttérben meghúzódik egy gyümölcsös, virágos, kissé gabonás komlósság. Ízében is ott van a glükózszirup édessége, emellett malátás, gyümölcsös és komlós. A közepesen testes és szénsavas seritalhoz mérsékelt keserűség is társul. Az olasz sörmestereknek a négyfajta komlóból sikerült kihozniuk egy különleges komlós zamatot, de ez túl tompa, túl fakó ahhoz, hogy ez adja meg az itáliai pale lager igazai karakterét.


Utóíze vizezettnek és édes-keserűnek tűnt, s bár érdemes volt megkóstolni, egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Összességében nem egy rossz sör, de a középszerűsége és átlagos nagyüzeműsége miatt az Angelo Poretti Premium Lager 4 elvesz a lagerek mély és napról napra bővülő sörtengerében. Csak a kíváncsiság, a felfedezés izgalma által hajtott sörkedvelőknek ajánlom, a többiek inkább a kedvenc seritalukat emeljék le a sarki bolt vagy éppen a szupermarket polcáról. Egészségünkre!


Gyártja: Carlsberg Italia
Származási hely: Olaszország
Itt vásároltam: –
Ára: ajándék volt
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 5,5%
Szárazanyag-tartalom: 11,8ºP
IBU (keserűségi index): 22
Színe: szalmasárga
Összetevők: víz, árpamaláta, árpa, glükózszirup, komló
Típus: világos sör (pale lager)
A sör pontszáma: 5/10
Ebből fogyasszuk: lageres söröspohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen
Weboldal: birrificioangeloporetti.it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése