2017. április 4., kedd

Hivatalosan is japán kézbe került az Ursus Breweries

Hivatalosan is japán kézbe került Románia legjelentősebb söripari vállalata, az Ursus Breweries. A japán Asahi csoport ugyanis végéhez ért annak a tranzakciónak, amelynek részeként a világ egyik legnagyobb sörgyártója, a SABMiller eladta romániai, magyarországi, lengyelországi, szlovákiai és csehországi érdekeltségeit.


A Deloitte pénzügyi vállalat a japán cégcsoport megbízására az Ursus, Timișoreana, a Ciucaș, Stejar és az Azuga söröket is gyártó Ursus Breweriest 850 millió euróra értékelte.

A Ziarul Financiar szerint az Asahi március elején kapott zöld utat a SABMiller közép-kelet-európai üzletágának felvásárlására, amelyért összesen 7,3 milliárd eurót fizetett.

Így 20 év után hivatalosan is új tulajdonosa van az egyik legnagyobb hazai sörgyártónak. A tranzakció további érdekességei, hogy az Asahi romániai piaci részesedése 30%-os lett, és a japán vállalatcsoport tulajdonába került egy temesvári, egy brassói és egy buzău-i sörüzem is.

Az Ursus Breweries portfóliójában olyan további sörmárkákat is kezel, mint a Grolsch, a Peroni Nastro Azzurro, a Redd’s, a Pilsner Urquell és a St Stefanus. (Forrás: Transindex - A napos oldal/zf, hírszerk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése