2021. január 4., hétfő

Albacher Winter

Román téli sör, amelyet a Borszék ásványvizet is palackozó Romaqua Group Rt. dobott piacra valamikor az elmúlt évtized során. A reklámszlogenje szerint az Albacher Winter szebbé teszi a telet… De melyik telet, hiszen világéletemben nem éltem meg ennyire tavaszias decembert. A marketingesek fejéből továbbá az is kipattant, hogy az Albacher Winter ízt ad az ünnepeknek, azonban határozottan ki merem jelenteni, hogy volt jobb sör is a karácsonyi és szilveszteri asztalon. Ám mielőtt valaki félreértene, azt azért még el kell mondjam, hogy ez nem a világ legrosszabb habos nedűje, ennek ellenére gyenge, mint a harmat, és csak egy „fokkal” – jelen esetben fél ponttal – jobb mint a Tuborg Christmas Brew…


Az ötösre értékelt Albacher Premium sem ízlett különösebben, így nem volt semmilyen elvárásom ezzel a serrel kapcsolatosan, amelyért mindössze 1 lejt és 65 banit fizettem. Itt meg kell jegyezzem, hogy a testvére sem volt különösebben drága, hiszen nem több mint 2,35 lejért vettem meg. Most viszont hagyjuk a pénzügyeket, és lássuk, hogy milyen folyékony kenyérrel is van dolgunk. Én korsóba öntöttem ki a sötétebb szalmasárga színű Albacher Wintert, fehér habkoronája dús és puha volt, ám gyorsan összeesett, majd gyorsan elillant.

Illata gabonás, valamitől gyümölcsös, illetve kissé savanykás. Íze enyhén édeskés, pörkölt malátás, ám a korty vége kesernyés és alkoholos... Igen alkoholos, mivel robosztus téli sörnek szánták, így van benne rendesen spiritusz (7%). Szerintem pont ettől válik rosszá ez az Albacher, amelynek az égvilágon semmi karaktere nincs. Különösebben nem ízlett, de azért két pozitívumot el tudok mondani róla: az első az lenne, hogy kihagyták belőle a kukoricadarát, a második pedig az, hogy négyfajta német komlót használtak a főzéséhez. Csak az adjon esélyt neki, aki tényleg ki akarja próbálni, hiszen különösebben nem érdemes időt pazarolni rá. Egészségünkre!


Gyártja: Romaqua Group Rt.
Származási hely: Románia
Itt vásároltam: Bertis (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 1,65 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 7%
Szárazanyag-tartalom: 16ºP
IBU (keserűségi index): –
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: helles bock (erős világos sör)
Színe: sötétebb szalmasárga
A sör pontszám: 5.5/10
Ebből fogyasszuk: korsó, lageres vagy talpas pilsneres pohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: nem
Weboldal: romaqua-group.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése