2022. december 3., szombat

Egy 92 éves brit férfi 68 éve minden nap iszik egy korsó sört a törzshelyén

Fotó: GrimsbyLive / Donna Clifford

A 92 éves Bernard 68 éve minden nap ugyanabban a kocsmában iszik egy korsó sört, csak akkor hagyta ki a napi látogatást, amikor a kocsma zárva tart.

Bernard Bland 1954-ben először járt a Nunsthorpe Tavernben. Egy korsó sörért nyolc shillinget és 10 pennyt kellett fizetnie, ami mai pénzben 45 pennynek (2,60 lejnek) felel meg. Hatvannyolc évvel később Bernard még mindig jár szeretett Grimsby-i kocsmájába. Valójában hét évtizede minden nap jár oda - csak akkor nem tért be, amikor a kocsma zárva volt. Az évek során Bernard a feleségével, Bettyvel itt ünnepelte az évfordulókat, és sokszor mulatott a barátaival egy-két sör mellett. A legnagyobb változás, amit észrevett, az a sör árának emelkedése, ami miatt szerinte egyre kevesebben járnak a kocsmába. A hely régen zsúfolásig megtelt emberekkel. De mivel manapság már az áram- és gázköltségekre is jobban kell figyelni, a kocsmába járásra nem mindenkinek van pénze - mondta.

Elmesélte, hogy feleségét, Bettyt akkor ismerte meg, amikor gyerekként mindketten egy újságkihordók voltak. Mindig hamarabb végezett a saját munkájával, hogy aztán segíthessen Bettynek. A 60. házassági évfordulójukat is a kocsmában tartották. „Ő a főnök, én csak igent mondok és bólogatok a megfelelő helyeken” – jelentette ki. Bernard azt mondta, hogy nincs nagy titka a boldog közös életüknek, csak arra ügyelnek, hogy ne veszekedjenek az apróságokon. Hozzátette: „mindig itt kötünk ki, olyan, mintha a kerekesszékének lenne egy navigációs rendszere, ami ide vezet minket. De nagyszerű, mert mindenki olyan barátságos, és egyúttal támogatom a helyi kocsmámat is.” Bernard el volt ragadtatva, amikor megtudta, hogy barátai a kocsmában meglepetés szülinapi bulit szerveztek. Hozzátette: „ha őszinte akarok lenni, mostanában egy kicsit lehangolt voltam, és a parti nagyon felvidított, azt kell mondjam.” (Forrás: Origo)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése