2024. április 18., csütörtök

Argus IPA Radler

Az Argus fesztiválsöre, amelyet a bonchidai Bánffy-kastélynál tartandó Electric Castle elektronikus zenei fesztiválra készítettek. Itt meg kell jegyeznem, hogy én még 2021-ben vásároltam ebből a habos nedűből, s bár még sokáig láttam a Lidlben, most már nem tudom, hogy lehet-e még kapni belőle... Nem világraszóló seritalról van szó, így ha valaki lemaradt róla, különösebben ne bánja. Én egy vékony hatosra osztályoztam, de ez az ízesített IPA egy kissé izgalmas, citromos ízvilágú, frissítő és könnyed választás lehetett azok számára, akik valami újat akartak kipróbálni.


A nagyon spártai, kék-narancssárga alapú dobozról kevés dizájnelem és szöveg köszön vissza, de úgy gondolom, hogy egy fesztiválsörnél ezt nem kell túltolni. Az Argus IPA Radler illata határozottan citromos, amit egy kis IPA-s felhang egészít ki. A sör törtfehér habtakarója dús és nagy szemű volt, ám gyorsan elillant, és nem maradt semmi utána a shakeres pohárban. A sápadt aranysárga színű ser íze citrusos, bodzás, cukros és fanyar-kesernyés volt egyszerre.


Jól behűtve nagyon kellemes és frissítő, könnyed a szénsavassága. Elkészítésekor a sörfőző mesterek fejében biztos az volt, hogy az IPA komlós aromáját társítsák a radler frissítő citrusos jegyeivel, de ebből csak az utóbbit véltem felfedezni. Kevés az alkohol benne, így sokat meg kell inni belőle, hogy az ember berúgjon tőle, így az Argus IPA Radler egy nyári, bulizós ivósör, amelyet alkalomadtán még szívesen elkortyolgatnék. Utóíze kissé fanyar, citrusos és valamitől keserű volt, de egy próbát mindenképp megért. Egészségünkre!


Gyártotta: Frankfurter Brauhaus
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Lidl (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 3,99 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 3,7%
Eredeti extrakttartalom: 13,7ºP
IBU (keserűségi index): –
Színe: sápadt narancssárga
Összetevők: 50% sör (víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő), 50% citrusízű szénsavas üdítő (víz, glükóz-fruktóz szirup, cukor, szén-dioxid, citromlé-, narancslé- és almalé-sűrítmény, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav; citromkivonat, természetes aromák, stabilizátor: gumiarábikum; citromfűkivonat)
Típus: ízesített india pale ale (flavored IPA)
A sör pontszáma: 6/10
Ebből fogyasszuk: shakeres pohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: –
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: alkalomadtán
Weboldal: –

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése