2024. október 29., kedd

Alkoholmentes Guinness debütál a magyar piacon

Fotók: Guinness

Meglepetéssel indítja a száraz novembert a Borsodi Sörgyár, hiszen novembertől a kínálatukban is elérhető lesz a Guinness 0.0. A kiegyensúlyozott, száraz stout ízig-vérig Guinness, így ezzel a különleges termékkel azok számára is lehetővé válik a legendás Guinness ízélmény megismerése, akik az alkoholmentes italokat keresik.


Az idei száraz november alkalmából újabb taggal, a Guinness 0.0-val bővül a Borsodi Sörgyár alkoholmentes sörkínálata, egyelőre korlátozott elérhetőséggel. A termékbevezetés kapcsán Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója elmondta: „a Guinness 0.0 tökéletes választás lehet azoknak, akik nem kívánnak kompromisszumot kötni az ízélményben, miközben hamisítatlan Guinness élményre vágynak, de nem szeretnének alkoholt fogyasztani. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy portfóliónkat a fogyasztói igényeknek megfelelően bővítsük, az alkoholmentes sörök népszerűsége pedig folyamatosan emelkedik, ezért úgy gondolom, hogy ez a legjobb alkalom arra, hogy a magyar sörbarátok is belekóstolhassanak egy újabb sörkülönlegességbe”.

A Guinness 0.0-át ugyanott és ugyanúgy készítik, mint a legendás Guinness-t. A dublini St. James Gate Sörfőzdében csak természetes alapanyagokat, vizet, árpát, komlót és élesztőt felhasználva főzik, majd az alkoholt kíméletesen, hidegszűréssel távolítják el. Ez az eljárás lehetővé teszi az alkohol kiszűrését anélkül, hogy a sör hőterhelésnek legyen kitéve. A sörfőzők ezután gondosan keverik és kiegyensúlyozzák az ízeket, hogy biztosítsák a Guinness jellegzetes ízprofilját és jellemzőit. A folyamat eredménye egy olyan stout sör, ami a Guinness összes összetéveszthetetlen jegyét viseli, de kalóriatartalma alacsonyabb (16 Kcal/100 ml) és alkoholmentes. A Guinness 0.0 sötét rubinvörös színű, krémes habbal, kiegyensúlyozott ízében felbukkan a csokoládé és a kávé is, keserű, édes és pörkölt jegyekkel. (Forrás: Store Insider)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése