Egészségügyi okokból, az íze miatt, vagy szimplán a választás szabadsága kedvéért fogyasztanak Németországban egyre többen alkoholmentes sört. A szegmens gazdasági sikertényezővé vált a gyártók számára. Rekord mennyiségű, mintegy 700 millió liter alkoholmentes sört állítottak elő a német sörfőzdék 2024-ben, ami több mint kétszerese a húsz évvel korábbi volumennek – adta hírül a Lebensmittelpraxis a Német Sörgyártók Szövetsége az április 23-i „Német Sör Napja” alkalmából közzétett adatait idézve.
![]() |
Fotó: Pexels |
Az alkoholmentes sörök ma már a teljes kiskereskedelmi sörkínálat 9%-át adják, amivel a harmadik legnépszerűbb sörtípusnak számítanak Németországban, közvetlenül a pils (48%) és lager sörök (11%) mögött. A növekedés hátterében elsősorban az ízminőség javulása és az új, kíméletes alkoholmentesítő technológiák állnak, amely fejlődésben kulcsszerepet a sörgyártók innovációs képessége játszik Christian Weber, a szövetség elnöke szerint. A német söripar ugyanakkor egy hosszú távú trendre is reagálni kényszerül: az alkoholos sörökből belföldön tavaly már csak 6,8 milliárd litert értékesített, ami 1993 óta a legalacsonyabb szint. Ezzel szemben az alkoholmentes sör egyre vonzóbb választás a tudatosabb, aktívabb életmódot követők számára – és a szektor egyik legnagyobb reménységévé vált. (Forrás: Trademagazin)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése