2017. augusztus 7., hétfő

A sör felhasználásának tíz meglepő (és praktikus) módja

1. Dúsítja a lelapult hajat: A sörbenlevő B-vitamin és fehérje ápolja a hajszálakat, extra fényt ad, megelőzi a korpásodást. Három evőkanál sört adjunk egy csésze vízhez. Ezzel a keverékkel öblítsük át a hajunkat mosás után, majd mossuk ki.

2. Öntöttvas felületet tisztít: A még meleg serpenyőbe öntsünk annyi sört, hogy befedje az alját, hagyjuk rajta 5-10 percig, mossuk le. A szénsav megnehezíti az ételmaradékok tapadását.

Fotó: Shutterstock
3. Vonzza a pillangókat: Ezek a gyönyörű állatkák imádják a sör illatát. Keverjünk össze egy kevés sört banánpürével, és osszuk szét azt a kert különböző pontjain.

4. Fényt ad a régi arany ékszereknek:Öntsünk egy kevés világos sört egy rongyra, dörzsöljük át vele a fénytelen ékszereket, majd tisztogassuk meg sima ronggyal. A szénsav könnyedén leoldja az olajokat és a piszkot.

5. Zölddé varázsolja a gyepet: A füvön megjelenő barna foltokra öntsünk sört – pont annyit, hogy benedvesítse. A sör savai megölik a gombákat, a cukor pedig táplálja a gyepet.

6. Segít megszabadulni a bűzös borz szagától: Ha a kutyusunkat elgázosította egy borz, sörrel mossuk ki a bundáját, majd kutya samponnal. A sör élesztői áthatolnak a borz olajos bűzén, így hatékonyabbak, mint a víz. Ráadásul, az alkohol megöli a szagot okozó baktériumokat.

7. Fényesíti a fabútorokat: Sörrel átáztatott ronggyal dörzsöljük át a fa felületeket, majd egy szárazzal töröljük át még egyszer. Az ital enyhe habossága fellazítja a koszt, míg a maláta színe kihozza a fa árnyalatait, az alkohol pedig fényesíti.

8. Távol tartja a darazsakat:Készítsünk egy csapdát. Töltsünk fel egy befőttesüveget félig sörrel, kenjünk vékony vazelinréteget az üveg felső részére, majd fúrjunk lyukat a tetejébe – ezen keresztül jutnak be a darazsak. A cukor odavonzza őket, viszont a csapdából már nem jutnak ki.

9. Rozsdaeltávolítás könnyedén: A rozsdás felületre terítsünk sörrel áztatott rongyot, hagyjuk rajta egy órát. A sör szénsavjai feloldják a rozsdát.

10. Megpuhítja a hússzeleteket: Egy lezárható tasakba tegyük a hússzeleteket, öntsünk hozzájuk egy doboz sört, és hagyjuk hűtőben állni egy órát. A szénsavak megpuhítják az izomrostokat, viszont mégsem olyan savasak, mint az ecetalapú marináló szószok, így nem kap markáns ízt a hús. (Forrás: izeselet.hu/prevention.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése