2018. november 12., hétfő

Nenea Iancu (búzasör)


A Nenea Iancu „különleges” világos söre után elérkezett az idő, hogy górcső alá vegyem a család másig tagját is, a búzasört, amelyet szintén a németországi Arcobräu Gräfliches Brauhaus főzött és palackoz a romániai piacra. Már itt meg kell jegyezem, hogy a Nenea Iancu Bere Albă Nefiltrată din Grâu – mert ez a tisztes neve – sokkal jobb szőke testvérénél.

A serital külleme most is rendben van, az üveg megnyitásakor kellemes, a búzasörökre jellemző illat terjengett a levegőben. Pohárba öntve a Nenea Iancunak tartós és fehér volt a habja, a sör színe pedig zavaros aranysárga. Az első korty édeskésnek tűnt, s talán vizezettnek is, de ez nem sokat rontott az összhatáson. Tovább kortyolgatva a szűretlen német/román habos nedűt, ízében valamilyen banános, fűszeres dolgot is felfedeztem, ez pedig egészen jól kiegészíti a malátás, búzás aromát. Teljesen frissítő volt ez a sör, amelynek utóíze kellően komlós és kesernyés. A Nenea Iancu nem vetekszik az igazán jó búzasörökkel, de az áráért egy tisztességes italt kapunk. 



Ez volt a második román búzasör, amelyet eddig megkóstoltam, s nyugodtan kijelenthetem, hogy a Ion Luca Caragiale emlékére/tiszteletére életre hívott főzet egy osztállyal jobb a Ciuc Premium Weizennél. Egészségünkre!



Gyártja: Arcobräu Gräfliches Brauhaus (Németország)
Származási hely: Románia
Itt vettem/kitől kaptam: Kaufland (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 5,49 lej
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 5,5%
Keserűségi index (IBU): -
Összetevők: víz, búzamaláta, árpamaláta, komló, sörélesztő
Típus: búzasör (Weissbier – Hefeweizen)
Színe: zavaros aranysárga
A sör pontszáma: 7/10
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: igen
Weboldal: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése