Egyedi módon ünnepli a nyitást Belgium egyik népszerű hamburger-étteremlánca, a Huggy's Bar. A Huggy's Bar vezérigazgatója, Thomas Mémurlin elmondta, hogy az ötlet abból az egyszerű megfigyelésből ered, hogy a hamburgerek ízvilágát egy-egy szelet bacon azonnal magasabb szintre emeli, ezért a bacont tartalmazó hamburgerek a legnépszerűbbek közé tartoznak a menün. „Miért ne ajánlhatnánk ugyanezt az élményt a söreinkben is?” – teszi fel ismét a már megválaszolt kérdést Mémurlin. Az új szalonna ízű sör az alacsony alkoholtartalmú sörök közé tartozik, és a bacon-ön kívül enyhe füstös ízt is tartalmaz majd.
A természetes ízek elérésére kizárólag valódi bacon-t használnak a sör előállítása közben, ugyanazokat, amelyeket a hamburgereikben is kínálnak, hangsúlyozta az ötletgazda. Az alkotók eleinte tartottak attól, hogy a szalonnás sör zsírossá válik, és gusztustalanná, de a profi sörgyártó vállalat ezt a problémát is kiküszöbölte. „A bacon ízű sör remekül illik a hamburger-bár menüjének bármely ételéhez” – nyugtázta elégedetten a sikert az étteremlánc vezérigazgatója. Az új sör a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz igazodva június 9-én debütált Belgiumban, egyelőre 11 étteremben Liège-ben, Brüsszelben, Namur-ben és Charleroi-ban. (Forrás: Origo / Táfelspicc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése