2021. szeptember 9., csütörtök

Perlenbacher Premium Pils



A Zimbru (1,73 lej), a Ciucaş (1,9), a Bucegi (1,8), a Perlenbacher Pilsener (1,25), a Noroc (1,5), az Argus Strong (1,65), a Zimbru Premium (1,99), a Steiner (1,99), az Argus Unpasteurised (1,99), az Albacher Winter (1,65) és a Perlenbacher Gold (1,99) után következzen egy újabb 2 lej alatti sör, ami nem más, mint a Lidl számára főzött és palackozott Perlenbacher Premium Pils. Úgy gondolom, hogy a sörtesztelés nemcsak a közép- és felsőkategóriás nagyüzemi vagy éppen a kézműves sörök kóstolásában, véleményezésében merül ki, hanem néhanapján le kell merülni a proli, a diszkont serek kétes minőségű, az olcsóságtól fortyogó bugyrába is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Perlenbacher ezen tereméke egy rossz folyékony kenyér lenne, még annak ellenére sem, hogy az ára ezt sugallná, inkább azt, hogy mindig vannak kivételek. És igen, a Premium Pils kilóg a sorból, mivel ebben az árkategóriában egy elfogadható ivósör.



A roppan egyszerű dizájnú és PET-palackba töltött sört egy pintes pohárba öntöttem ki, színe világos aranysárga, laza szerkezetű, vékony és aprószemű fehér habkoronája gyorsan elapadt. Illata valamitől egyedi, de nem tudtam meghatározni, és németesen pilses. Az első korty közben enyhe komlós aroma csiklandozta meg az orromat, az íze kezdetben gabonás, édeskésen malátás, ami hirtelen átvált komlós keserűségbe és ez dominálja a serital zamatát.



Ha egy leheletnyit kiegyensúlyozottabb lenne az íze, akkor a prémium jelző helyénvaló volna a nevében, de így csak egy tűrhető ivósör ez a Perlenbacher, amely könnyedségével és közepes szénsavasságával próbál csábítani. A hibái és az ára ellenére kellemesen csalódtam ebben a sörben, amit sajnos nem tudok ajánlani, mivel úgy tűnik, hogy kikopott a Lidl polcairól, és helyét a teljes égészében új Perlenbacher Pils (erről majd később formálunk véleményt) vette át. Egészségünkre!



Gyártja: Frankfurter Brauhaus
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Lidl (Brassó)
Ára: 1,99 lej
Kiszerelés: PET-palack
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 5.2%
Eredeti extrakttartalom: 11.8ºB
IBU (keserűségi index): 26
Színe: világos aranysárga
Összetevők: víz, árpamaláta, komlókivonat, komló
Típus: világos sör (pilsener/pils/pilsner)
A sör pontszáma: 5.5/10
Ebből fogyasszuk: talpas söröspohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen…
Weboldal: –

1 megjegyzés: