2023. szeptember 24., vasárnap

Rossz hírt kaptak a sörivók, elfogyhat a kedvenc alkoholos italuk

Az egyik legnagyobb sörgyártó konszern, az Asahi vezérigazgatója szerint az éghajlatváltozás miatt radikális mértékben csökkenhet az árpa és a komló kínálata, ez a tendencia pedig könnyen sörhiányhoz vezethet a világ minden pontján.

Fotó: Pixabay

A melegebb hőmérséklet a következő három évtizedben negatív hatással lesz az árpa- és komlókínálatra világszerte – jelentette ki Kacuki Acusi, az Asahi vezérigazgatója a cég által készített elemzésre hivatkozva. Ha sikerülne 2 fok alatt tartani a felmelegedés mértékét, a franciaországi termés akkor is 10 százalékkal, a lengyelországi 9 százalékkal, a csehországi komló minősége pedig 13 százalékkal csökkenne – mondta Acusi, amiről az Economx számolt be a Financial Times nyomán.

Az ENSZ előrejelzései szerint a világ jelenleg 2,6 Celsius-fokos átlaghőmérséklet-emelkedés felé tart. „Bár a melegebb időjárás miatt a sörfogyasztás növekedhet, ami jót kéne tegyen az iparágunknak, azonban fennáll a veszélye annak, hogy nem leszünk képesek elegendő sört előállítani” – figyelmeztetett az Asahi vezérigazgatója. Hozzátette: a változékony időjárás már az elmúlt években is negatív hatással volt az árpatermésre, ami miatt az európai maláta- és sörárpaárak 2022-ben rekordszintre emelkedtek, ami nyomást gyakorolt a sörgyártókra. (Forrás: Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése