2023. október 6., péntek

Steam Brew German Red

A Steam Brew sorozat következő habos nedűje egy német vörös sör, s egy gyors számvetés után kiderült, hogy ez idáig még nem volt szerencsém ehhez a sörfajtához. Akárcsak az Imperial IPA testvére, a Steam Brew German Red is egy fantasztikus és posztapokaliptikus világba kalauzol el, ahol a sörös dobozról visszaköszönő tűzvörös hajú lány – név szerint The Stranger – a német kézművessör-ellenállás oszlopos tagja és óriási kockázatot vállalva harcol a zsarnokság, a hódítók és a szesztilalom ellen.


A Steam Brew German Red teszteléséhez és elfogyasztásához egy korsót készítettem elő, s ebbe öntöttem ki a sötétvörös színű nedűt. Bő három ujjnyis világosbarnás habkoronája sűrű, kemény, kis szemű, meglepően tartós és csipkésen megtapadt a korsó falán. A felsőerjesztésű serital illata édeskés volt, de csak halványan, az aromája pedig némi alkoholossággal is kiegészült. Íze elsőre malátás, édes, majd komlóssá vált.


Nekem összességében finomnak, selymesnek és kellemesnek tűnt, ehhez pedig egy enyhe kesernyés, karamelles jelleg is társult. Közepesen szénsavas, könnyen iható, nem érződött rajta az alkohol, így a második doboz már gyorsan a fejembe ment. Száraznak tűnt, akárcsak egy jó bor, de igazából nem fogott meg, hiszen nincs egyénisége, karaktere, még annak ellenére sincs, hogy a pénzemért egy jól összerakott német sört kaptam. Utóíze keserű, komlós és száraz. Ha a Lidlben jártok és kipróbálnátok egy különlegesebb sört, akkor simán megvehetitek, hiszen nem fogtok csalódni benne. Én csak ajánlani tudom. Egészségünkre!


Gyártotta: Privatbrauerei Eichbaum
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Lidl (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 3,99 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 7,9%
Eredeti extrakttartalom: 16.5°P
IBU (keserűségi index): 23
Színe: sötétvörös
Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komlókivonat
Típus: német vörös sör (bock - doppelbock)
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: korsó
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8°C
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen
Weboldal: steam-brew.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése