2018. május 16., szerda

A Timişoreana a legkeresettebb sör Romániában

A Timişoreana a legkeresettebb sörmárka Romániában, tavaly 200 millió euró értékben adtak el belőle, a márka piaci részesedése pedig elérte a 15 százalékot. Az elmúlt évben 2 százalékkal növekedett a sörpiac Romániában, az egy főre eső sörfogyasztás 82 liter volt.

Fotó: Facebook / Bere Timişoreana
A Timişoreana márka tulajdonosa, az Ursus Breweries most először adott tájékoztatást az értékesítéseiről. A Ziarul Financiar számításai szerint a Timişoreana a 200 millió eurós forgalommal a legkeresettebb romániai márka a széles körben értékesített fogyasztási javak piacán.

A Timişoreana mellett az Ursus Breweries olyan sörmárkákat forgalmaz mint az Ursus, a Ciucaş, a Stejar, az Azuga, a Redd's, a Peroni Nastro Azzurro, a Grolsch, a Pilsner Urquell, az Efes és a St. Stefanus.

Fotó: Facebook / Ursus Breweries
A romániai piacot három sörgyártó dominálja, az Ursus Breweries mellett jelentős a részesedése a Heineken Romániának (Ciuc, Ciuc Radler, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Harghita, Hațegana) és a Bergenbiernek (Staropramen, Stella Artois, Beck's, Corona, Leffe és Noroc) is. (Forrás: Pénzcsinálók / zf.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése