2019. május 12., vasárnap

Elképesztő, mennyi sört iszik egy átlagmagyar: a szám évről évre nő

A sörfogyasztásreneszánszát éli Magyarországon, hiszen a 2018-as éves jelentés szerint 70 000 hektoliterrel több sör fogyott tavaly az azt megelőző évhez képest.

Fotók: Pexels
A magyar sörpiacon 2018-ban 6,29 millió hektoliter sör fogyott, szemben a 2017-es 6,22 millió hektoliterrel - derül ki a Magyar Sörgyártók Szövetségének közleményéből. Az öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Calsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt. és a Pécsi Sörfőzde Zrt.) együttes belföldi értékesítése a múlt évben több mint 15 millió palackkal haladta meg az előző évit, ami 1,2 százalék feletti növekedésnek felel meg.

“Nem véletlen, hogy a társasági események «királya» még mindig a csapolt sör, hiszen annak a frissessége és ízharmóniája adja vissza azt a figyelmet és gondoskodást, amit a sörfőzés mestereitől kap a gyártás során. Az emberek szeretik az igényes, nagy szakértelemmel készült különlegességeket, ezért választják előszeretettel a prémium söröket" - magyarázta Ali Rawech Szami, Kraft Sör Egyesületének képviselője.


A magyar sörkultúra látványosan fejlődik, a prémium sörök egyre nagyobb részt vesznek ki a kereskedelmi forgalomból, és a felelős sörfogyasztás ügye is jó úton jár. Az évadnyitó rendezvényünkön az is bebizonyosodott, hogy a minőségi sörgyártás nem varázslat, hanem gondos, nagy szakmai ismeretet igénylő tevékenység, amelyet egyre jobban ismernek és elismernek a fogyasztók - mondta dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. Dr. Kántor Sándor szerint 2019-ben folytatódni fog a tavaly megkezdődött tendencia. A magyarok idén is egyre többet fognak fogyasztani a prémium sörökből, tovább fog nőni az ízesített és ízesítettlen alkoholmentes sörök forgalma, míg az olcsóbb, alacsonyabb minőségű termékek fogyasztása tovább csökken. (Forrás: Pénzcentrum)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése