2019. május 27., hétfő

Kronenbourg 1664 Blanc


Csinos kék üveg, fehér címke és kupak (szaknyelven koronazár), illetve opálos sárga nedű... Érdekes egyveleg, amellyel a franciaországi Kronenbourg örvendeztette meg világszerte a sörkedvelőket. Az előbb említettekkel nem merülnek ki a különleges dolgok, hiszen ez az ízesített búzasör még tartogat egy-két meglepetést. A különleges serital elkészítéséhez természetes aromákat és különféle fűszereket használtak fel, ami egyedivé, izgalmassá teszi a Kronenbourg 1664 Blanc-t.



Őszintén megvallva, sokáig szemezgettem ezzel a habos nedűvel: nem az ára miatt, hiszen alkalomadtán ki lehet bírni a 6,50 lejt, hanem az üvege miatt... Ki palackoz kék üvegben sört? Hát a különc franciák, akiket az 1664 Blanc pazar eleganciája híven jelképez. Megnyitás után már a kellemes banános, citrusos, korianderes illatával hódít a sör, amelynek a habja dús és extra krémes. Ja, és finom is! Ízvilágát tekintve eléggé összetett ez a serital, ugyanis a búzasörök frissességét édes narancshéjjal és korianderrel dobták meg a sörmesterek. Ezektől kifejezetten jóízű, üde és könnyű lett a Kronenbourg 1664 Blanc, s ami nagyon fontos, hogy ízlett. Tudom, sokan idegenkednek az ízesített sárga főzetektől, de egyszer élünk alapon ezt a sört mindenképp ki kell próbálni. Egészségünkre!


Gyártja: Kronenbourg (Heineken)
Származási hely: Franciaország
Itt vettem/kitől kaptam: Amigo (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 6,50 lej
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 5%
Keserűségi index (IBU): 7
Összetevők: víz, búzamaláta, búza, glükózszirup, karamell, természetes aromák (citrom, koriander), komlókivonat, édes narancshéj, koriander
Típus: búzasör (Witbier – Belgian White Ale)
Színe: opálos sárga
A sör pontszáma: 7.5/10
Ebből fogyasszuk: búzasörös pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: igen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése