2020. április 2., csütörtök

Angoli Di Sicilia


Az olasz Lidlnek főzött és palackozott különleges búzasör, aminek az egyik alapanyaga a szicíliai Timilia búza (Egy sötét caryopszisú búza, amely ellenáll az aszálynak. Növénye nagyon erős gyökérrendszerrel, hosszúkás levéllel, ellenálló és vékony szárral rendelkezik, amely magassága meghaladja a métert, és egy sötét borostyánszínű mag. Nem igényel nagy termesztési technikákat és különös gondosságot, így ökológiai termesztésre is alkalmas). A címkéje szerint pont ettől kell különlegesnek lennie az Angoli Di Sicilia nevet viselő habos nedűnek.


A számomra teljesen ismeretlen seritalnak vékony, fehér, lágy és gyorsan elapadó habkoronája volt. A testes főzet jellegzetesen búzasörös illatát eleinte intenzíven éreztem, ám annyira gyorsan eltűnt, mint szamár a ködben. A bukéjában felfedeztem a narancs édességét, a koriandert és nem utolsósorban a nyári mezei virágok illatát. Színe opálos, azaz zavaros aranysárga, íze viszont kellemes és finom volt. Kissé keserű, emiatt egyszerűnek és frissítőnek éreztem.


Akár az aromája, az utóíze is erős, hiszen a korty vége egyszerre hordozott magában mézes, gabonás és citrusos jegyeket. Elfogyasztása nem nyújtott valami különösebb sörös élményt, de egy gyenge hatost megadtam neki, hiszen megítélésem szerint a Birrificio Antonianonál nagyon törekedtek arra, hogy egy elfogadható, ám olcsó búzasört rakjanak össze. Egészségünkre!


Gyártja: Birrificio Antoniano
Származási hely: Olaszország
Itt vettem: –
Ára: ajándék volt
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 4.5%
Szárazanyag-tartalma: –
IBU (keserűségi egység): –
Összetevők: víz, árpamaláta, Timilia búza (23%), zabpehely, fűszerek, komló, élesztő
Típus: búzasör
Színe: zavaros aranysárga
A sör pontszáma: 6/10
Ebből fogyasszuk: shakeres pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: nem
Weboldal: www.birrificioantoniano.it
                                                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése