1500 hordónyi sört hasznosított újra egy bristoli főzde. A fel nem használt alkoholos italokból félfolyékony állati takarmányt állítottak elő a közeli sertéstelepek számára. A Butcombe Brewing Co. azoktól az ügyfeleitől kapta a sört, akiknek a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások miatt le kellett húzniuk a rolót márciusban. A főzde azonban, ahelyett, hogy megszabadult volna az eladhatatlanná vált alkoholtól, összekeverte azokat a sörfőzés folyamán létrejövő egyéb melléktermékekkel, mint például élesztővel és használt komlóval. Az eljárás során a főzde a lejárt sörből félfolyékony állati takarmányt állított elő, írta meg a FarmingUK.
Fotók: Pexels |
Az eljárásnak köszönhetően a főzde 108 ezer pint (nagyjából 54 ezer liter) sör kiöntését akadályozta meg, ugyanis a nagy-britanniai vízművek jelezték, hogy a lezárások miatt eladhatatlanná vált söröktől meg kell szabadulni. De Marc McGuigan, a Butcombe Brewing Co. marketing igazgatója úgy gondolta, hogy a döntésnek való engedelmeskedés nem szolgálná a cég fenntarthatósági és környezetvédelmi célkitűzéseit.
"Már így is odaadjuk a sörfőzés során felhasznált gabonánkat egy helyi gazdának, szóval ez a lépés teljesen természetes volt számunkra. Nem tűnt helyénvalónak, hogy egyszerűen kiöntsünk ennyi sört, arról nem is szólva, hogy a csatornarendszernek se tett volna jót" – mondta Marc McGuigan. A marketing igazgató elmondta, hogy a cég emberei már elkezdték begyűjteni a környező kocsmákból a sört, hogy azokból állati tápokat készítsenek. A sörfőzde azt kérte a kocsmárosoktól, hogy gondolkodjanak el az eladhatatlanná vált sörök állati takarmánnyá vagy tápszerré történő átalakításáról. (Forrás: Agrárszektor / Szedlák Levente)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése