2020. szeptember 16., szerda

Herrnbräu Helles Vollbier

A Hefe Weißbier Hell után következzen a Herrnbräu egy újabb söre, a Helles Vollbier. Az ingolstadti székhelyű cég története egészen a 17. századik nyúlik vissza, amikor is a város tucatnyi sörkészítője egyesült és megalapította az Actienbrauerei-t, amely az első német részvénytársaságok egyike volt. Több mint két évszázaddal később, valamikor 1882-ben alakult meg a mai vállalat névadó sörgyára, a Bürgerliches Brauhaus Ingolstadt AG, amelybe 1899-ben beolvadt az Actienbrauerei. A 20. század elején sokat fejlődő bajorországi főzde az 1960-as évek közepétől Herrnbräu márkanév alatt árulja a termékeit, kisebb-nagyobb sikerrel.



A túlzottan minimalistára sikeredett kék címkés sör illata édeskés, malátás, de a háttérben mintha könnyed komlósságot is felfedezni véltem, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Az aranysárga főzet apró szemű és fehér habkoronája sajnos nem volt hosszú életű, kevesebb mint fél perc alatt elapadt s eltűnt a söröspohárból. Íze könnyed, egyszerre édes és keserű, így azt is mondhatnám, hogy a maláta és a komló jól kiegészíti egymást.


Ezt az egyensúlyt egy halvány gyümölcsösség fejeli meg, ám ez nem segít ezen a seritalon, amely iható, és semmi több. A közepesen testes és átlagosan szénsavas Helles Vollbier utóíze kellemesen keserű, de ettől sem változott meg a sör megítélése. Jól behűtve szomjoltónak jó, ám nem lesz sohasem a kedvencem. Egy próbát megért, de azt is el kell mondanom, hogy ezért a pénzért – egy bani híján öt lejért – vettem már sokkal, de sokkal jobb német habos nedűt, így csak az kóstolja meg, aki igazán kíváncsi rá. Egészségünkre!


Gyártja: Herrnbräu Bürgerliches Brauhaus
Származási hely: Németország
Itt vettem: Profi (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 4,99 lej
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,8%
Szárazanyag-tartalom: –
IBU (keserűségi egység): –
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: helles / dortmunder export (világos sör)
Színe: aranysárga
A sör pontszáma: 6/10
Ebből fogyasszuk: lageres pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: nem
Weboldal: www.herrnbraeu.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése