2020. december 23., szerda

Beck’s 1873 Pils

Karácsony előtt egy nappal a Beck’s negyedik „kézműves sörére” is sor került, ami egy pils típusú folyékony kenyér. A seritalról előlegben el kell mondani azt, hogy a német főzde sörmesterei az 1873-ban piacra dobott, első Beck’s receptjét vették elő, és azt turbózták fel a mostani termékük elkészítéséhez.

A másik három társához hasonlóan a Beck’s 1873 Pils is fekete címkét kapott, amin fehér betűk ékeskednek, és mind közül talán ez a megjelenés a legelegánsabb. Nekem ez a dizájn tetszett a legjobban. Az aranysárga főzet fehér habkoronája vékony volt, s ez is roppant gyorsan elillant. Aromájában valamelyest hasonlít a mezei Beck’s illatához, csak egy picit erősebb.

Kiöntés után a pohárból kellemes malátás aroma szállt fel, amit édeskés, fűszeres jelleg egészített ki. A komlót is lehet érezni, de csak a háttérben, halványul meghúzódva. Ízének is van egy alap malátássága, ezért minden egyes kortynak mézes, édeskés karaktere volt, amelyhez egy kis száraz kesernyés komlósság is társult.

A friss, közepesen testes és szénsavas Beck’s 1873 Pils olajos textúrája miatt csak úgy csúszott le a torkomon, s annak ellenére, hogy erősebbre főzték, mégsem tűnt alkoholosnak. Összességében ez egy tisztességes és kellemes pils, utóízben pedig malátás és banános jegyeket véltem felfedezni. Különösebben nem nőtt a szívemhez, ám ha még lehetne kapni, akkor alkalomadtán szívesen innék belőle. Egészségünkre!

Gyártja: Anheuser-Busch InBev
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Amigo (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 6,79 lej
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 6%
Szárazanyag-tartalom: 13.0ºP
IBU (keserűségi index): –
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: pilsener / pils (világos sör)
Színe: aranysárga
A sör pontszám: 6/10
Ebből fogyasszuk: talpas, vagy pilseneres pohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék?: igen
Weboldal: –


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése