2020. december 11., péntek

Beck’s Pale Ale


A németországi Beck’s harmadik „kézműves söre” kerül most terítékre, ez pedig jellegzetesen egy brit habos nedű, azaz egy pale ale (lásd a Sörlexikonban). A német sörmesterek az írek és az ausztrálok után most az angolokhoz fordultak ihletért, de el kell mondanom azt is, hogy ez a termékük jóval gyengébbre sikeredett, mint a Beck’s Red Ale, vagy a Beck’s Amber Lager.


Akárcsak az előző kettőnek, ennek is roppant elegáns a dizájnja, amit a neonzöld betűk még jobban feldobnak. Most is előkerült a beck’ses pohár, és abba öntöttem ki a sötétebb aranysárga nedűt. Az amerikai Cascade komlóval készült főzetnek kis szemű, kompakt és vékonyabb volt a fehér habkoronája, s meglepően lassan apadt el. A sör illata határozottan komlós, de nem tolakodóan, amihez egy kis gyümölcsösség és malátás-édeskés karakter társul.


Íze mérsékelten kesernyés a korty elejétől egészen a végéig, ám jelen van benne enyhe édesség és kis citrusosság is. A közepesen testes Beck’s Pale Ale a szénsavasság szempontjából lágyabb, s ami különös, hogy egyáltalán nem érződött rajta az alkohol. Utóízében is ott volt a sör egészét végigkísérő édesség, ezt pedig az alig felismerhető komlós jegyek egészítettek ki. Összességében ez egy könnyen iható, átlagos és mindféle karaktertől mentes serital, s egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Szerintem kínozta a tehetség a németeket, amikor angol sör készítésére adták a fejüket, és úgy vélem, hogy ezzel a pale ale nem alkottak maradandót... Továbbá ennek a folyékony kenyérnek nagyon rossz az ár/érték aránya is, hiszen a közel 7 lejemért a középszerűség köntösébe megbújt világos sört kaptam. Egészségünkre!

Gyártja: Anheuser-Busch InBev
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Amigo (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 6,79 lej
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 6,3%
Szárazanyag-tartalom: 14ºP
IBU (keserűségi index): 28
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: pale ale (világos sör)
Színe: sötétebb aranysárga
A sör pontszám: 5,5/10
Ebből fogyasszuk: lageres, shakeres vagy tulipán pohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék?: nem
Weboldal: –


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése