2020. december 2., szerda

Beck’s Amber Lager

A Beck’s történetének ismerői azt mondják, hogy ez a sör csupán 1949 után jelent meg a német piacon, és ez előtt kizárólag exportra készült. Így fordulhatott elő az is, hogy az 1873-ban alapított sörgyár legnagyobb piactere 1909 és 1914 között Ausztrália volt. A germán sörmestereknek az ausztrál nap, az ausztrál életmód adott inspirációt az Amber Lager elkészítéséhez. A serital magasabb alkoholtartalma (5,7%) is az ausztrál kontinensre utal, hiszen a XX. század elején a távolabbi országokba való szállítás miatt még erősebbre főzték söröket. Előállításához saphir komlót használtak, amelynek egyedi aromajellemzői közé tartozik a fűszeres, gyümölcsös és virágos karakter némi mandarinfelhanggal...

A fekete címke és a narancssárga betűk letisztult, modern küllemet kölcsönöznek a Beck’s Amber Lagernek, a hagyományos zöld üveg pedig tovább fokozza ezt a dizájnt. A borostyánszínű sör habkoronája szép és rugalmas, s kellő ideig megmaradt a pohárban.Illata malátás, amit enyhe alkoholos jelleg és kellemes karamellás édesség egészít ki. Az íze is élvezetesen malátás és finoman édes, viszont lágyabb szénsavassága miatt vizezettnek tűnt. 

Továbbá volt egy halvány keserűsége is, s erre az érdekes zamatcsokorra a könnyed alkoholosság tette fel a pontot. Utóíze is édes, de nem émelygősen. Összességében nem vártam sokat ettől a habos nedűtől, sőt, azt hittemm sokkal rosszabb lesz, ám most is bebizonyosodott, hogy a németek tudnak sört főzni. Sajnos, a Beck’s Amber Lager nem lett a kedvencem, kissé unalmas, ha lehet így fogalmazni, és az ár/érték aránya is egy picit magas, de egy kóstolást mindenképp megért. Egészségükre!

Gyártja: Anheuser-Busch InBev
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Amigo (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 6,79 lej
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 5,7%
Szárazanyag-tartalom: 12ºP
IBU (keserűségi index): –
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: amber lager
Színe: borostyán
A sör pontszám: 6,5/10
Ebből fogyasszuk: korsó, lageres vagy shakeres pohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék?: igen
Weboldal: –

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése