2021. április 14., szerda

Schöfferhofer Hefeweizen Dunkel



Azt kell, hogy mondjam, nagyon jó találmány a dunkelweizen, avagy a barna búzasör, hiszen mindkét típus – a barna és a búza – legjavát rakták bele. Annak ellenére, hogy nincs sok tapasztalatom ezzel a sörfajtával, hiszen a Sanwald Weizen Dunkel és a Paulaner Hefe-Weißbier Dunkel után ez csak a harmadik ilyen stílusú habos nedűm, ám egyet biztosra tudok róla: hogy jó. Az előbbit 7,5-re, utóbbit 8-ra értékeltem, a mostani tesztalanyunk, a Schöfferhofer Hefeweizen Dunkel pedig 6,5 pontot kapott.



A Schöfferhofer Hefeweizen Dunkelt az 1870-ben alapított frankfurti Binding Brauerei-ben főzik, ahol többek között mintegy 30-féle sört készítenek. A fekete-narancssárgás címke és a fehér betűk roppant elegáns külsőt kölcsönöznek a felsőerjesztésű Schöfferhofernek (amióta megkóstoltam a sört, azóta teljes egészében megváltozott az imidzse; itt az új: www.schoefferhofer.de/weizen), amelyet egy búzasörös pohárba öntöttem ki.



Színe mélybarna, enyhén zavaros, kis szemű dús habkoronája pedig törtfehér volt és meglepően lassan apadt el. Illata édeskés, malátás, de érezni lehetett rajta egy kis búzás, citrusos jelleget, amely egy csipetnyi karamellességgel egészült ki. Íze malátásán édes, határozottan búzás, banános és karamelles, de a háttérben ott van egy kevés fűszeres, gyümölcsös felhang is.



Közepesen testes és szénsavas, krémessége pedig nem oldja azt a száraz érzetet, amelyet minden korty hagy maga után a szájban. Utóíze fűszeres és mérsékelten pörkölt. Összességében nem rossz sör, de nem fogott meg, ám ennek ellenére is csak ajánlani tudom, és úgy gondolom, mindenképp megér egy-két üvegnyi próbát. Egészségünkre!



Gyártja: Binding Brauerei AG
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Kaufland (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 6,79 lej
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 5%
Szárazanyag-tartalom: 11,6ºP
IBU (keserűségi index): –
Színe: mélybarna
Összetevők: ivóvíz, búzamaláta, árpamaláta, komlókivonat, élesztő
Típus: barna búzasör (dunkelweizen)
A sör pontszáma: 6,5/10
Ebből fogyasszuk: búzasörös pohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen
Weboldal: schoefferhofer.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése