2023. február 3., péntek

Perlenbacher Black


Még 2020 márciusában vettem egy dobozzal a Perlenbacher Blackből, amelyet Románia határain kívül Perlenbacher Schwarzbier név alatt lehet megvásárolni a Lidl üzletekben. A sör egypár éve márkanévváltáson is átesett, de „mi” továbbra is kilógunk a sorból, hiszen a diszkontáruház fejesei inkább még csavartak egyet a dolgon, és Perlenbacher Dark Beerre keresztelték a barna habos nedűt. Nem sok logikát látok abban, hogy egyazon terméknek miért kell hogy több neve legyen, de üsse kő, ha jó ez így nekik, én nem is tudok és nem is szeretnék változtatni rajta.


Kóstolás előtt jól lehűtöttem a Perlenbacher Blacket, de nem kellett volna, hiszen ahogy melegedett, úgy domborodott ki jobban a karaktere, s merőben más volt az illata és íze is. Mindezek ellenére nem kell nagyon eldobni a sulykot, hiszen egy kétlejes sörről beszélünk, amely nem váltja meg a világot. Azt kell mondanom rá, hogy nem rossz, de a jó barna serital nem ilyen. Illata enyhén karamelles, kávés és kissé alkoholos, amit egy csipetnyi malátás jelleg is kiegészít. Világosbarna habkoronája sűrű, átlagos, és meglepően gyorsan elapadt.

Íze nyersnek tűnt, ugyanis az uralkodó kesernyés komlózamatot egy halvány malátás, édeskés felhang egészíti ki. Minden egyes kortyban érezni egy szemernyi karamellességet, s mivel annyira próbáltam valami jót is találni benne, egy kis aszalt szilvás, fűszeres karakterrel is felruháztam. Sajnos, az a legnagyobb baja a Perlenbacher Blacknek, hogy néhány korty után elillan minden jó tulajdonsága és gyorsan unalmassá válik. Összességében ez csupán egy átlagos, de még fogyasztható diszkontsör, amelyet vagy szeret, vagy utál az ember. Zárójelben meg kell, hogy jegyezzem: ez volt a Perlenbacher család eddigi legfinomabb söre. Egy próbát mindenképp megért, s azért kapott tőlem egy vékony hatost, mert mostanság egyre jobban szeretem a barna söröket. Egészségünkre!


Gyártotta: Mauritius Privatbrauerei
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Lidl (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 2,19 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,9%
Eredeti extrakttartalom: 11,4ºP
IBU (keserűségi index): –
Színe: sötétbarna
Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komlókivonat
Típus: barna sör (Schwarzbier / Black Lager)
A sör pontszáma: 6/10
Ebből fogyasszuk: korsó vagy lageres söröspohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: –
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: alkalomadtán
Weboldal: –

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése