2023. február 26., vasárnap

Sörrel kaszál milliókat Verstappen

Max Verstappen | Fotó: Heineken

Míg a kétszeres Forma-1-es világbajnok az alkoholmentes Heineken nagykövete lett jó pénzért, a világ egyik leggazdagabb embere komoly tulajdonrészt szerzett a világ második legnagyobb sörgyártójában.

A holland Heineken 2016 óta a Forma-1 globális partnere, a sörgyártó azonban még egy szinttel továbblép a száguldó cirkuszban való megjelenésben, a múlt héten Max Verstappent mutatták be új nagykövetükként. A 2021-ben és 2022-ben világbajnoki címet szerző holland Red Bull-pilótával való együttműködés adja magát, és állítólag csak azért nem lépték meg korábban, mert meg akarták várni, hogy a szupersztár elérje a 25 éves kort, azaz tényleg felnőttnek, felelősnek tűnjön.

Fotó: Heineken

Verstappen elsősorban a felelősségteljes alkoholfogyasztást promotálja majd a Heineken 0.0 alkoholmentes termék arcaként, emellett a közismerten szimulátorrajongó versenyző a Player 0.0 nevű kampány keretében az e-sportban is népszerűsíti a sörmárkát a virtuális autóin. Hivatalos közlés erről természetesen nincs, de a De Telegraaf úgy tudja, hogy az együttműködés hat évre szól, a De Limburger szerint pedig a 25 éves versenyző több millió eurót keres majd az új szereppel.

Ha már Heineken: egy Verstappennél is nagyobb ágyú, a Microsoft-alapító, a világ egyik leggazdagabb emberének számító Bill Gates neve is együtt szerepel hírekben a sörgyártóéval, úgy tudni, a 105 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező amerikai üzletember a múlt hét végén, február 17-én a holland multi 3,76%-os tulajdonosa lett. Gates 10,8 millió részvényt vásárolt a világ második legnagyobb sörgyártójának portfóliójából – 6,65 milliót közvetlenül, a többit a Bill és Melinda Gates Alapítványon keresztül – összesen 902 millió dollár értékben.

Bill Gates | Fotó: Getty Images

Egyértelműen üzleti lépésről van szó, ugyanis Gates nem rajong a sörért, leginkább Diet Coke-ot iszik: „Nem vagyok nagy sörös. Ha valami meccsen kötök ki, legfeljebb valami light sört kortyolok csak azért, hogy ne lógjak ki. Bocsánat, ha ezzel kiábrándítottam az igazi sörrajongókat!” – írta még 2018-ban egy reddites kérdezz-felekben. (Forrás: vezess.hu / Baka Gábor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése