2023. augusztus 26., szombat

A Heineken egy euróért eladta oroszországi érdekeltségeit

Fotók: Pixabay

A Heineken holland söripari vállalat, a világ második legnagyobb sörgyártó cége szimbolikus 1 euróért adta át oroszországi leányvállalatának összes részvényét az orosz hátterű Arnest csoportnak - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál augusztus 25-én.

Az eladás legalább 300 millió euró halmozott veszteséget okozott az amszterdami székhelyű vállalatnak. „A Heineken SA eladta oroszországi tevékenységét az Arnest csoportnak. Az eladás a szükséges engedélyek megszerzését követi, és lezárja a Heineken tavaly márciusában megkezdett kivonulását Oroszországból” – áll a holland söripari vállalat pénteken ( augusztus 25.) közzétett közleményében. „Befejeztük a kivonulást Oroszországból” – fogalmazott a közleményben Dolf van den Brink, a Heineken vezérigazgatója. Közölte, az orosz leányvállalat eladása a vártnál bonyolultabb volt, részben a változó helyi jogszabályok miatt, valamint azért, mert a cégvezetés meg akarta akadályozni, hogy a Heineken rossz kezekbe kerüljön. „Nagyon nehéz körülmények között, keményen dolgoztunk azon, hogy üzletünket egy megfelelő vevőre ruházzuk át” – idézte a Heineken közleményét a hírporál.


A vezérigazgató tájékoztatása szerint az Arnest csoport átvette a holland vállalat összes oroszországi létesítményt, köztük hét sörfőzdét. Továbbá felelősséget vállalt az országban dolgozó mintegy 1800 alkalmazottért is, foglalkoztatási garanciákat biztosított számukra a következő három évre – mondta. „A közelmúlt fejleményei azt mutatják, hogy a nagyvállalatoknak jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az Oroszországból való kivonuláskor” – fogalmazott Van den Brink, majd hozzátette: noha a részvényeladás a várnál sokkal tovább tartott, a tranzakció lehetővé teszi, hogy a Heineken felelős módon hagyja el Oroszországot, és biztosítsa az eddigi alkalmazottak megélhetését. (Forrás: MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése