2023. augusztus 5., szombat

Tizenhárom furcsa tilalom a sör világnapja alkalmából

Fotók: Pexels

Augusztus 5-én van/volt a sör világnapja, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindenhol korlátlanul lehet inni ezt a habos nedűt. Angliában tilos pubban részegnek lenni, Észak-Dakotában pedig nem engednek nassolni, ha alkoholt fogyasztasz. Milyen fura ivási szokások vannak még a világ különböző pontjain? A nemzetközi sörnap alkalmából a Daily Star összeállított egy listát arról, hogy milyen rendkívül furcsa sörrel, alkohollal kapcsolatos szokások vannak világszerte.

Anglia: Nem csak a másnaposság miatt fájhat a fejed másnap, ha túl sok sört iszol egy brit pubban, ugyanis illegális ott lerészegedni. Egy 1939-es törvény szerint ugyanis egy helyiség tulajdonosának tilos megengednie, hogy részeg emberek legyenek a területén.

Nyugat-Ausztrália: 2007-ben egy női pultost megbírságoltak, mivel mellei közzé egy sörös dobozt tett, ugyanis ez ott tilos. Helyi korlátozás van érvényben, hogy egy nő ilyet tegyen ott.

Észak-Dakota: Szeretsz italozás közben nassolni? Nos ez a törvény ellen van Észak-Dakotában, ugyanis ott sör mellé tilos sós perecet adni bármilyen étteremben, bárban, vagy szórakozóhelyen.

Nebraska: Itt pont az ellenkezője történik, mint Dakotában. Illegális úgy felszolgálni sört, hogy előtte egy tál levest nem evett volna a vendég.

Nyala, Nevada: Egyszerre maximum három embernek vehetsz sört, ha meg szeretnél valakiket hívni egy italra.

Oroszország: Egészen 2011-ig a sör üdítőnek számított, pont úgy, mint azok az italok, amik kevesebb, mint 10% alkoholt tartalmaztak.

Fairbanks, Alaszka: Tilos a jávorszarvasnak sört kínálni. Szigorúan tilos.


Natchez, Missouri: Ha netán van otthon elefántod mint háziállat, ne próbáld meg leitatni alkohollal, ugyanis könnyen a rács mögé kerülhetsz.

Saskatchewan, Kanada: Egy olyan fogadóban, ahol csak sört szolgálnak fel, nem fogsz tudni vizet inni, ugyanis ilyen helyeken tilos azt felszolgálni.

Lefors, Texas: Amennyiben állva szoktál inkább sörözni, akkor itt maximum 3 kortyot ihatsz ebben a testhelyzetben. Itt igazándiból csak ülve élvezheted az italod.

Skócia: Egy 1872-es törvény értelmében tilos részegnek lenni, ha épp tehenekre vigyázol, ugyanis az maximum 51 hét börtönnel büntethető.

Dél-Karolina: 1882-től egészen 2014-ig illegális volt sört fogyasztani választási napokon.

Oklahoma: 2018-ig tilos volt HIDEG sört inni. (Forrás: Ripost)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése