2024. június 14., péntek

2024. június 13., csütörtök

Mönchshof Original Pils

Egy szó, mint száz, most a Kőhalmon vásárolt német sörök vannak a lemezen, s a Mönchshof Hell után következzen a testvére, az Original Pils. Mivel egy újabb Mönchshof-féle sörről témázgatok, gondoltam, utánaolvasok, hogy mit is érdemes tudni a főzdéről. Ennek története egészen 1349-ig nyúlik vissza, amikor is az Ágoston-rend szerzetesei sörfőzdét alapítottak a Kulmbachban található langheimi ciszterci kolostor birtokán. Az 1800-as években az államosítás mellett több tulajdonosa is volt a sörgyárnak, amelynek termékei több nemzetközi díjat is bezsebeltek. A 20. század első esztendejében újabb tulajdonosváltáson esett át a nagy múltú főzde, amely átvészelte az első világháborút, a világgazdasági válság azonban a Mönchshofot sem kerülte el, amely a második világégés alatt csökkentett termeléssel működött.

2024. június 9., vasárnap

Beer label: The Yeast Charmer

 

Mönchshof Hell


Újabb német sör és egy újabb, amit a bajorországi Kulmbacher Brauereinél palackoznak, továbbá egy újabb habos nedű, amit a kőhalmi Michell’s Marktban vásároltam. A Mönchshof márkanév alatt összesen tizenötféle folyékony kényér készül, a Hell mellett van többféle radler, lager, búza- vagy éppen barna sör, de még karácsonyi serital is akad a felhozatalban.

2024. június 5., szerda

Sárkányok és sörök – így ünneplik a legendás sorozat folytatását

Fotók: Mad Scientist

A Warner Bros. Discovery Global Consumer Products és a magyar kézműves sörfőzde, a Mad Scientist összefogásában az HBO Sárkányok háza című sorozata által inspirált sörök készültek a nemrég elindított MAX ünneplésére.

2024. június 3., hétfő

Kapuziner Weißbier


A Kapuziner Weißbier egy klasszikus német búzasör, amit a bajorországi Kulmbacher Brauereinél főznek és palackoznak. A sörgyárat 1846-ben alapították, majd bő fél évszázaddal később részvénytársasággá alakították át, és tesztalanyunkon kívül további harmincnyolc sör tartozott vagy tartozik a portfóliójukhoz.