2024. június 9., vasárnap

Mönchshof Hell


Újabb német sör és egy újabb, amit a bajorországi Kulmbacher Brauereinél palackoznak, továbbá egy újabb habos nedű, amit a kőhalmi Michell’s Marktban vásároltam. A Mönchshof márkanév alatt összesen tizenötféle folyékony kényér készül, a Hell mellett van többféle radler, lager, búza- vagy éppen barna sör, de még karácsonyi serital is akad a felhozatalban.


A vásár pillanatáig nem is igazán hallottam a Mönchshof sörről, és elsősorban világoskék-fehér-fekete színben pompázó, abszolút egyszerű és letisztult címkéje miatt került a bevásárlókosaramban. Ha már címke, akkor azt is mondjam el, hogy arról egy söröskorsót a kezében tartó pocakos szerzetes köszönt vissza, aki nagy mosollyal az arcán már nagyon várja, hogy megkóstolhassa kedvenc italát.


A csatos üvegű Mönchshof Hell nagyot szólt nyitáskor, illata elsőre roppant átlagos volt, semmit nem lehetett kiérezni belőle. Kevéssel később azonban enyhe savanykás, komlós, füves és malátás aroma csiklandozta meg az orromat. Egy talpas lageres pohárba öntöttem ki az aranysárga főzetet, aminek a kis szemű és puha fehér habtakarója közepesen gyorsan el is apadt. Íze édeskés, finoman malátás, kissé fűszeres és enyhén komlós. Mindezek ellenére nekem nagyon semlegesnek, monotonnak tűnt ez az összkép.


Talán az én üveg sörömmel volt valami, de a német sörhöz képest ez az alsó erjesztésű Mönchshof egészen átlagos, de írhatnám azt is, hogy gyenge. Azonban ennél sokkal rosszabb romániai sörökön felnőve azt kell mondanom, hogy még így is élvezhető volt a bajor életmód és sörkultúra oszlopos tagjaként reklámozott Mönchshof Hell. Utóíze édeskésnek és vizezettnek tűnt, de egy próbát mindenképp megért. Egészségünkre!


Gyártotta: Kulmbacher Brauerei
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Michell’s Markt (Kőhalom Állomás/Rupea Gară)
Ára: 6,50 lej
Kiszerelés: csatos üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,9%
Eredeti extrakttartalom: 11,3ºP
IBU (keserűségi index): –
Színe: aranysárga
Összetevők: víz, árpamaláta, komló, élesztő
Típus: világos sör (helles / dortmunder export)
A sör pontszáma: 6/10 (Untappd: 3,00/5,00)
Ebből fogyasszuk: lageres pohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6–7ºC
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: határozottan
Weboldal: monchshof.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése