2018. január 9., kedd

Sörharcos jegesmedve

Fotók: www.brewdog.com
Sajátos módját választotta egy skóciai kézműves sörfőzde, hogy az amerikai elnök és az USA klímapolitikája ellen tiltakozzon. A skóciai Ellon öko-sörfőzdéjének már az elnevezése, a BrewDog is a tulajdonosok állatbarátságáról tanúskodik. A név mellett a cég logóján is feltűnik a kutya. A telephelyükön is többet tartanak, és az alkalmazottak is bevihetik az irodákba négylábú kedvenceiket. Ráadásul külön egyhetes fizetett szabadságot kapnak, ha kölyökkutyát fogadnak örökbe. A BrewDog azonban nemcsak az ebek védelmezője.

Mint a napokban kiderült, a kutyás sörösök a jegesmedvéket is védelmükbe veszik. Ezt legújabb főzetük palackjain is kifejezésre juttatják. Donald Trump amerikai elnök és az USA klímapolitikája ellen tiltakozó sörrel jelentkeztek. A sör figyelemfelkeltő etikettjén egy jegesmedve harcol a robotizált Supermanként ábrázolt Donald Trumppal. A következő felirat kíséretében: Make Earth Great Again – vagyis, Tedd a földet újra nagyszerűvé. A világ első "tiltakozó" söréből származó bevétele jelentős részével a klímavédőket támogatja a BrewDog.


A klímaváltozás elleni összefogást szentesítő párizsi klímaegyezményből való kilépést az USA gazdasági érdekeivel indokoló amerikai elnök döntése ellen fellépő főzde sarkköri olvadó jéggleccserek vízét, valamint onnan származó bogyókat is felhasznál a söréhez. A sör egyébként belga típusú, 7,5 %-os alkoholtartalmú, a már említett alkotóelemeken kívül árpából, búzából, cukorból, komlóból és élesztőből készül. Palackjának űrtartalma 0,66 liter, az ára 6,6 font.


A protestálást szimbolizáló sört főzik az USA-ban is, ahol tavaly februárban az ohiói Columbus közelében, Canal Winchesterben nyitotta meg 100 ezer négyzetméteres új egységét a BrewDog. Hamarosan kapható lesz a világ sok más országában is, illetve interneten megrendelhető. James Watt, a főzde egyik alapítója úgy vélekedik, hogy a sörnek univerzális" nyelve" van, ezért képes hatással lenni az emberekre mindenhol a világon, hogy a klímavédelem érdekében fellépjenek. (Forrás: HVG)

1 megjegyzés:

  1. Kivételesen egyedi a sör ízvilága! Érdemes megkóstolni! Több mint 700 sört kóstoltam eddig, de egyikhez se tudnám hasonlítani! Egyébként meg imádom a Brewdog söreit!

    VálaszTörlés