Fotók: HEINEKEN Hungária |
A megszokottól eltérően az új termék nem a gyár fejlesztőinek munkájával és ínyenc fogyasztók visszajelzései alapján született meg, hanem egy sörversenyen.
A soproni születésű, mérnök végzettségű Stubna Ágoston elmondta: arra számított, hogy a döntősök közé kerül, de a győzelemről álmodni sem mert. Alig két nappal a nevezési határidő lejárta előtt pályázott, és egy IX. kerületi, 4. emeleti lakásban főzte a sört. A receptet kifejezetten erre a versenyre dolgozta ki, a hozzávalókat pedig az elmúlt években összeállított jókora táblázatból válogatta, amelyben az alapanyagokra vonatkozó minden fontos információ szerepel. „A porter nem túl erős sör, hanem igazi baráti társasággal iszogatós fajta. Ezt tartottam szem előtt elsődleges szempontként” – mondta a nyertes.
„A receptet Stubna Ágoston támogatásával és aktív segítségével fogjuk Sopronban a gyári körülményekhez alakítani, természetesen úgy, hogy élvezeti értéke egyáltalán ne csorbuljon” – fogalmazott Lehmajer. (Forrás: hvg.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése