2019. december 8., vasárnap
Minél erősebb a sör, annál jobb a beleknek
Egy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek.
Az The Independent cikke szerint az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor kutatása során arra a megállapításra jutott, hogy az átlagnál jóval erősebb belga sörök nagyon is egészségesek, mert a bennük lévő baktériumok jót tesznek a bélrendszernek.
Vizsgálata szerint a Magyarországon is népszerű belga búzasörök és meggyes sörök is tele vannak probiotikus mikróbákkal, amelyek a bélflóra egészségéért is felelnek.
A professzor szerint a fő különbség nem is a sör erősségében rejlik, hanem abban, hogy a vizsgált söröket a legtöbbel ellentétben nem egyszer, hanem kétszer fermentálják, és a második eljárás nem csak a sör ízvilágát és erősségét adja meg, de másfajta élesztőket is használnak. Ezek olyan savakat termelnék, amelyek megölik a belekben található káros baktériumokat.
Eric Claassen ugyanakkor attól mindenkit óva int, hogy mostantól literszámra igya az erős söröket, mert a kutatás csak azt állította, hogy aki visszafogottan fogyaszt ilyen termékeket, azok egészségesebbek lehetnek. (Forrás: turizmusonline.hu / The Independent)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése