2021. július 19., hétfő

Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara


A tavalyelött ajándékba kapott három Angelo Poretti habos nedű közül utolsóként következzen a Bock Chiara, ami egy ötféle komló (ezt a nevében lévő 5-ös is fémjelzi) hozzáadásával készült félbarna sör. Nem akarom lelőni a poént, de ez a talján főzet nem ízlett, hiszen csak 5 pontot adtam rá, akárcsak testvérének, az Angelo Poretti 4 Luppoli Lagernek.


A barna címkéjű Ötös Porettiben a Saaz komló a domináns, illata határozottan malátás egy kis gyümölcsös és fűszeres beütéssel, vékony habtakarója fehér, kisszemű és gyorsan elapadt. Az alsóerjesztésű főzet íze is malátás, amit jócskán átjár a komló. Közepes keserűségének egyediségét az ötféle komló kölcsönzi neki, mindezt pedig a glükózszirup édeskés felhangja egyensúlyozza ki. A mérsékelten szénsavas és közepesen testes sör alkoholossága (6.5%) megbújik a háttérben, mondhatni nem is érezni, ezért óvatosan kell bánni az Ötössel, hiszen két-három üveg gyorsan az ember fejébe száll.


Utóíze édes-keserű, amit egy pici virágos, fűszeres, gyümölcsös jelleg egészít ki. Nem mondom azt, hogy rossz volt az Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara, de valahogy ez az illat és íz kombó nem nyerte el a tetszésemet. Teljesen karakter nélkülinek tűnt ez az olaszországi serital, amit különösebben nem ajánlok senkinek. Jut eszembe, mostanában nem láttam az Angelo Poretti-söröket a boltokban, mintha ezek csak úgy kikoptak volna az üzletek polcairól (talán nem volt elég vevő rá), ám ha őszinte akarok lenni, akkor el kell mondanom, hogy nem fogok krokodilkönnyeket hullatni értük. Egészségünkre!


Gyártja: Carlsberg Italia
Származási hely: Olaszország
Itt vásároltam: –
Ára: ajándék
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 6.5%
Eredeti extrakttartalom: 14.5ºB
IBU (keserűségi index): 25
Színe: borostyán
Összetevők: víz, árpamaláta, árpa, glükózszirup, komló
Típus: félbarna sör (bock)
A sör pontszáma: 5/10
Ebből fogyasszuk: korsó
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: nem
Weboldal: birrificioangeloporetti.it


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése