2021. november 15., hétfő

Bers Nova No Indie Rock



A Tear of the Dark után következzen a nagyváradi Bers Nova egy újabb söre, a No Indie Rock, amely egy West Coast IPA. Ilyen típusú seritallal még nem volt dolgom, ezért utánaolvastam, hogy mit rejt magában ez a kifejezés. Az amerikai sörforradalom hozadéka a West Coast IPA, amely a sok komló és plusz a hidegkomlózás eredményeként a kétezres évek elején az USA nyugati partján született meg. Erre a sörtípusra viszonylag a magas alkoholtartalom, a testesség, a karakteres keserűség a jellemző, ám ugyanakkor a több komló miatt ezt egy aromabombának is tekintik. Akárcsak testvérét, ezt is ajándékba kaptam, a Bers Novánál pedig amolyan zászlóshajóként tekintenek rá. A partiumiak bevallása alapján a No Indie Rock sörük egy IPA-kiáltvány, s ahogy az indie rock a klasszikus rockzene alternatívája, így remélik, hogy ez a hagyományos India Pale Ale-nél szelídebb, visszafogottabb, meglátásuk szerint „csendesebb” serital is elnyerheti a fogyasztók tetszését.



A Bers Nova sörökre jellemzően ezt is egy újszerű, szemet megkapó címkével vértezték fel, ami egyértelműen a termékcsalád innovatív karakterét erősíti meg. Mivel még nincs IPA-s poharam, így egy egyszerű talpas söröspohárba öntöttem ki az opálos borostyánszínű No Indie Rockot, amelynek mindössze egyujjnyi vékony, apró szemű és krémes volt a gyorsan elapadó törtfehér habkoronája.



Illata kifejezetten kesernyés, komlóssága pedig gyümölcsös, citrusos jelleget kölcsönöz neki. Íze finom, kellemesen kesernyés és komlós, ezt egy kis grépfrútosság egészítette ki, a háttérben pedig enyhe édesség is meghúzódott. Valamiért – enyhén – vizezettnek éreztem, de ennek ellenére könnyed, egyszerű és jól összerakott ez a No Indie Rock, a stílus kedvelőinek pedig az egyik favoritja lehet. Erős hetest adok rá, és csak ajánlani tudom. Egészségünkre!



Gyártja: Bers Nova
Származási hely: Románia
Itt vásároltam: –
Ára: ajándék
Kiszerelés: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 6,3%
Eredeti extrakttartalom: 15ºP
IBU (keserűségi index): –
Színe: opálos borostyán
Összetevők: víz, árpamaláta, komló, élesztő
Típus: West Coast IPA
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: shakeres vagy tulipánpohár
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen
Weboldal: bersnova.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése