2022. június 20., hétfő

The Legendary Duff Beer

A Lidlben fedeztem fel ezt a Németországban előállított sört, s egyből egy legendás, kopasz és pocakos rajzfilmfigura jutott eszembe róla. Szerintem mindenki kitalálta, hogy kire is gondolok! Igen, ő Homer Simpson, a nagy sikerű amerikai televíziós rajzfilmsorozat, A Simpson család (eredeti cím: The Simpsons) egyik főszereplője. A springfieldi atomerőmű 7G szektorában biztonsági felügyelőként dolgozó Homer kedvenc itala pedig a Duff sör.


Az évek során a földkerekség több főzdéje is próbálkozott a 33 évadot megért sorozat és a kitalált sörmárka hírnevének meglovagolásával, de jogi hercehurcák után mindegyik vagy felhagyott a folyékony kenyér készítésével, vagy éppen átkeresztelte termékét. A mindentudó interneten fellelhető információk szerint 2006 óta egy mexikói cég főz Duff név alatt sört, aminek a dizájnja teljesen megegyezik a rajzfilmbeliével. A Lidl rendelésre a német Duff beverage GmbH 2019-ben vágott bele a The Legendary Duff Beer készítésébe, amely így nem kis meglepetésre hozzánk is eljutott.


A rajzfilmes Duff egy amerikai lager, ami olcsó, csapnivaló a minősége és mindenhol kapható. A mostani tesztalanyunk egy 4,9 százalékos alkoholtartalmú – a dobozon olvasható megfogalmazás szerint – lagerbier hell, amiért 2,99 lejt adtam ki, és csak alkalomadtán lehet kapni. Nagy vonalakban van hasonlóság a két márka között, de lássuk, mit is tud igazából ez a legendás habos nedű. Rendesen szénsavas, így szépen szisszent bontáskor. Egy talpas pohárba öntöttem ki, illatában sok malátát és gabonát éreztem, de összességében olyan az aromája, mint egy általános lagernek.


Habja fehér, krémes, puha, továbbá dúsnak mutatkozik, és egy ideig rendesen is tarja magát, ám aztán hirtelen elillan. Íze egy olcsóbb söréhez hasonlítható, a halvány maláta édességét mérsékelt keserűség fejeli meg, könnyed és vizezett. Unalmas, karakter nélküli, de valahogy mégsem gagyi serital. Összességében átlagosnak mondanám, jól behűtve egy meleg nyári napon akár frissítő is lehet, de engem nem győzött meg. Nem kapott átmenő jegyet tőlem, ám alkalomadtán nem utasítanám vissza. Egészségünkre!


Gyártja: Duff beverage GmbH
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Lidl (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 2,99 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4.9%
Eredeti extrakttartalom: –
IBU (keserűségi index): –
Színe: halványabb aranysárga
Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat
Típus: világos sör (lagerbier hell)
A sör pontszáma: 4.5/10
Ebből fogyasszuk: lageres pohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: –
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: alkalomadtán igen
Weboldal: duff-beverage.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése