2022. június 27., hétfő

Ursus Pale Ale Panda


A Bergenbier, a Silva és a Ciuc után az Ursus Breweries 2020 nyarán az új sörös trendekhez igazodva három sörkülönlegességet dobott piacra. Érdekesség, hogy mindegyik nevében felfedezhetünk egy-egy medvét: ott a panda, a grizzly és a nagy általánossággal vett hazai barnamedve. De lássuk a seritalokat is: Ursus Pale Ale Panda, Ursus Black Grizzly és Ursus Retro Carpatin. Nálunk most az Ursus Pale Ale Panda került terítékre, amely a reklámszöveg szerint egy enyhén komlós ízű, finom gyümölcsös jegyekkel rendelkező, felsőerjesztésű élesztővel készült folyékony kenyér. Az Ursus marketingesei azt is mondják róla, hogy a sörmesterek ezt a főzetet azoknak alkották meg, akiket folyamatosan a kíváncsiság hajt és mindig új élményekre vágynak. A Panda már bemutatkozása évében megmérettetett a belgiumi Superior Taste Awardon, ahol a Nemzetközi Íz Intézet (International Taste Institute) bronzéremmel tüntette ki. Hmmm…


Az Ursus Pale Ale külleme egészen megkapóra sikeredett, hiszen a világoszöld alapú dobozon ott virít egy szimpatikus pandamaci, melléje pedig az Ursus fejesei a sörrel kapcsolatos összes információt felpakolták. Bontáskor szépen szólt a sör, amelyet egy talpas pohárba öntöttem ki. Ujjnyi és apró szemű fehér habkoronája meglepően tartós volt. A tiszta aranyszínű ser gyenge illatát egy kis gabonás és némi virágos komlós jelleg tette elfogadhatóvá.


Íze valamelyest édeskés, könnyed és diszkréten keserű. Halványan némi gabonás és fanyar gyümölcsös zamata is van, amit a vizezettség érzés teljesen felülír. Kellemesen szánsavas, utóíze pedig felejtősen és enyhén kesernyés. Az Ursus Premium mellett ez is hatost kapott, így mostanáig ez volt a két leggyengébb Ursus-sör, amelyet kóstoltam. A hazai nagyüzemiek között komoly vetélytársara akadt a Silva Romanian Pale Ale-ben, amely minden szempontból ver rá egy-két kört. Ennek ellenére is ajánlom, hiszen a jó pap holtáig tanul. Egészségünkre!


Gyártja: Ursus Breweries
Származási hely: Románia
Itt vásároltam: Kaufland (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 3,40 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,5%
Eredeti extrakttartalom: 11.3ºP
IBU (keserűségi index): –
Színe: aranysárga
Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat
Típus: világos sör (pale ale)
A sör pontszáma: 6/10
Ebből fogyasszuk: talpas vagy shakeres söröspohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: –
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: nem
Weboldal: ursus-ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése