2024. február 27., kedd

Steam Brew Session IPA


A kedvenc Lidl-beli steampunkos söröm harmadik darabja a Steam Brew Session IPA, amely egy gyengébb, kevésbé testes és erőteljesebb komlóaromákkal rendelkező india pale ale. A testvéreihez (Imperial IPA, German Red) hasonlóan ez a serital is egy csodálatos és posztapokaliptikus világba kalauzol el, ahol a sörösdobozról visszaköszönő fehér hajú lány – név szerint The Sister, avagy Shiny – a német kézművessör-ellenállás új tagjaként és édesanyával karöltve bátran harcol a zsarnokság ellen, ezáltal is támogatva a forradalmat. A háromféle komlóval készült Session IPA-nak csak 4,9 százalékos az alkoholtartalma, a dobozon fellelhető információk szerint 11.5 a szárazanyag-tartalma, és a steam-brew.com-ról pedig az is kiderült, hogy 35-ös a keserűségi indexe.


Ahogy a korábbi bejegyezésemben írtam, mivel nincs egy IPA-s söröspoharam, így egy sima talpas söröspohárba öntöttem ki az opálos aranysárga főzetet, amelynek illata kellemesen fűszeres, mérsékelten citrusos, továbbá jellegzetesen kesernyés komlós és határozottan ipás. Kis szemű, fehér habtakarója dús volt, ám erősen gyorsan elapad, vékony gallért hagyva maga után. Zamata fűszeres, finoman citrusos, komlós keserű, és híven tükrözi az india pale ale sörök ízvilágát. Talán egy picit vizezettnek is tűnt, de még így is egy jól összerakott habos nedűről van szó.


Közepesen testes, a szénsavasságát jól eltalálták, olajozottan csúszott le a torkomon, s azt kell hogy mondjam, a nyári hőségben kellemes és roppant frissítő lehet ez a nem túl bonyolult, ám élvezetes Steam Brew Session IPA. A saját súlycsoportjában és árkategóriájában sok romániai sört simán leköröz, utóíze egy picit fanyar és száraz. Aki még nem próbálta, annak csak ajánlani tudom, aki már igen, annak azt mondom, hogy gurítson le még egyet belőle. Egészségünkre!


Gyártotta: Privatbrauerei Eichbaum
Származási hely: Németország
Itt vásároltam: Lidl (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 4,99 lej
Kiszerelés: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,9%
Eredeti extrakttartalom: 11.5ºP
IBU (keserűségi index): 35
Színe: opálos aranysárga
Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
Típus: IPA (india pale ale)
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: pintes, shakeres vagy egyenes falú söröspohár
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6–10ºC
Megérte megkóstolni: igen
Újra vennék/innék: igen
Weboldal: steam-brew.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése