2020. február 20., csütörtök

McGargles Rosie’s Pale Ale


A remekre sikeredett, tavalyi írországi kirándulásunk utolsó söre a McGargles Rosie’s Pale Ale volt. Hogy egy kis kavarodást okozzak, mondhatnám azt is, hogy az első... De honnan is származik ez a képzavar? A The Crafty Brewing Company Irish Pale Ale volt az első folyékony kenyér, amit Carrigalineben megkóstoltam, ez viszont a McGargles Rosie’s Pale Ale ikertestvére. Hogy még egyszerűbb legyen a dolog: a két habos nedű egy és ugyanaz, a celbridgei (Dublintól 24 km-re található város) székhelyű Rye River Brewing Companynál főzik, ám két különböző név alatt forgalmazzák. Az Irish Pale Ale a Lidl-nek készül, így áruházlánc révén Európa-szerte lehet kapni, a Rosie’s Pale Ale címkével ellátott sört kimondottan az ír piacra palackozzák. Tisztázódott valamelyest a dolog? Nagyon remélem!



A serital habkoronája hófehér, ám most a sört valahogy úgy sikerült kiöntenem, hogy ez mindössze egy ujjnyi volt, ám még így is sokáig megmarad a pohárban. Az opálos óarany színű nedű illata meglepően finom, amolyan citrusos, grépfrútos. A közepesen szénsavas Rosie’s – szerintem mérsékelt – keserűségét a maláta mézes édessége hozza egyensúlyba.


A zamatában is érezni citrusos jegyeket, amit a pirított maláta aromája egészít ki, utóíze pedig száraz, de ezúttal nem éreztem ugyanazt a vizezettséget, mint az Irish Pale Ale esetében. Összegzésképpen ez egy jó, korrekt ívósör, amit érdemes megkóstolni. Egészségünkre!


Gyártja: Rye River Brewing Company
Származási hely: Írország
Itt vettem/kitől kaptam: SuperValu (Carrigaline, Írország)
Ára: 14,30 lej (2,99 euró)
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4.5%
Balling-fok (szárazanyag-tartalma): -
Keserűségi index (IBU): 35
Összetevők: árpamaláta, komló, élesztő
Típus: világos sör (pale ale)
Színe: opálos óarany
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: lagers, shakeres, vagy tulipánpohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: igen
Weboldal: www.mcgargles.com 

                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése