2020. február 7., péntek

Smithwick’s Atlantic Blonde Ale


A Red Ale és a Pale Ale után következzék a Smithwick’s harmadik és egyben utolsó söre az Atlantic Blonde Ale, amelyet szintén tavalyi írországi kirándulásunkkor volt alkalmam megkóstolni. Előlegben már annyit elárulhatok, hogy ez a folyékony kenyér sem okozott csalódást, és ezt is ugyanúgy megkedveltem, mint a másik két testvérét.

A sárga címke roppant elegáns külsőt kölcsönöz ennek az aranysárga főzetnek, amelyet egy klasszikus pintes pohárból fogyasztottam el. Kis szemcséjű fehér habkoronája dús, jó kétujjnyi vastag, és sokáig megmaradt. Az illata malátás és citrusos, s utóbbi jegyek miatt a frissen szedett narancs eszembe jutott róla.


Az aromájához hasonlóan az íze is malátás ennek a közepesen testes és szénsavas seritalnak, de minden kortyban felfedezhetünk némi gyümölcsösséget, fűszerezettséget, és a Smithwick’s Atlantic Blonde Ale frissítő keserűségét jól egészíti az enyhe édessége. Utóíze lágy, könnyed, és az alacsonyabb alkoholtartalom miatt itatja magát.


Bár nem egy kategóriába tartoznak, ez az ír habos nedű szerintem sokkal jobb, mint a romániai nagyüzemi pilsnerek/lagerek nagy többsége. Egy jó ivósör, amelyet gyakrabban is lehet kortyolgatni. Ha látjátok valahol, valamelyik üzletben, bátran vegyetek egy-két üveggel belőle, mert megéri. Egészségünkre!


Gyártja: Saint James’s Gate Brewery (Diageo)
Származási hely: Írország
Itt vettem/kitől kaptam: Lidl (Carrigaline, Írország)
Ára: 11,80 lej (2,49 euró)
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 4,1%
Balling-fok (szárazanyag-tartalma): -
Keserűségi index (IBU): -
Összetevők: -
Típus: világos sör (Blonde Ale)
Színe: aranysárga
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: pintes, vagy shakeres pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: igen

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése