2020. július 30., csütörtök

Argus Unpasteurised


Az embernek olykor meg kell kóstolnia egy-két rosszabbacska sört ahhoz, hogy igazából értékelni tudja a jó habos nedűket. Az Argus Unpasteurised nem tartozik azon seritalok közé, amelyek megbuktak nálam, de közel állt hozzá. Talán az mentette meg attól, hogy 4 pontosra vagy az alá értékeljem, hogy lowcostos, diszkontos ivósörnek egészen jó, s még a kagylóba sem akartam önteni. Elfogyasztása nem nyújtott különösebb sörélményt, hiszen nem túl izgalmas... A mértékadó sörös portál, a RateBeer szerint Romániában és Bulgáriában kizárólag dobozos kiszerelésben lehet kapni ezt a lengyel Browar Łomża által készített aranysárga, szűretlen főzetet, de a magyarországi Lidl kínálatában is megtalálható ez a „konzervsör”.


Na, de akkor lássuk, mitől döglik vagy sem a légy... Illata az olcsó világos sörökét idézi, és még gyengécske is mellette. Én egy korsóba öntöttem ki, nagy szemű és kétujjnyi vastag, fehér habkoronát kapva. Sajnos, nem gyönyörködhettem sokáig benne, hiszen négy fotó elkészítése alatt elillant.


Ízes malátás, gyenge komló- és enyhe keserű jegyekkel, s akár az aromája, ez is az olcsó serek ízvilágát juttatja az ember eszébe. Átlagos ivósörnek jó, így ne várjunk tőle semmi extrát. A közepesen testes Argus mérsékelten szénsavas, alaposan érződik rajta az alkohol, de ez valahogy még élvezhető. Kissé vizezettnek tűnt, utóíze pedig kesernyés. Az ár/érték aránya jó, és szerintem kevesebb, mint két lejért jó vásár. Különösebben nem ajánlom, s csak az kóstolja meg, aki kíváncsi rá. Egészségünkre!


Gyártja: Browar Łomża
Származási hely: Lengyelország
Itt vettem: Lidl (Kézdivásárhely)
Ára: 1,99 lej
Kiszerelése: doboz
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 5,7%
Szárazanyag-tartalom: 11,7ºP
IBU (keserűségi egység): –
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: European Strong Lager (erős világos sör)
Színe: aranysárga
A sör pontszáma: 5/10
Ebből fogyasszuk: korsó, lageres pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: nem
Weboldal: –



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése