2019. június 28., péntek

Egyre jobb üzlet a kánikulában az alkoholmentes sör

Az egész EU-ban a spanyolok isszák alegtöbb alkoholmentes sört, de a németeknél és az angoloknál isnagyot lehet kaszálni ezekkel az italokkal.

Fotó: hvg.hu
Spanyolországban az eladott sörök 14 százaléka kevesebb, mint 0,5 százalék alkoholt tartalmaz, ezért alkoholmentesnek számít az Európai Unió szabályai szerint. Ezzel a spanyolok a világelsők, de Németország sincs nagyon lemaradva, ott minden tizenötödik palack ebbe a kategóriába esik.

Nagy-Britanniában is jön föl az alkoholmentes sör, csak ott alacsony alkoholtartalmúnak hívják. A csakis az a sör fajta számít alkoholmentesnek, amelyiknek az alkoholtartalma nem éri el a 0,05 százalékot. Ilyen alacsony alkoholtartalom mellett már nagyon nehéz ízletes söröket főzni.

Fotó: kocsma.blog.hu
Nagy Britanniában a Guinness próbálkozott a nyolcvanas években a Kaliber sörrel, de a többség inkább maradt a hagyományos változatnál. De a divat változik, a fiatalok kevesebbet isznak, és főként alkoholmenteset. Erre jöttek rá a kézműves sörfőzdék, amelyek rohamtempóban dobják piacra az alacsony alkoholtartalmú vagy épp alkoholmentes söröket Nagy Britanniában. Ahol az elmúlt 12 hónapban 28 százalékkal nőtt az értékesítés. (Forrás: hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése