2019. szeptember 30., hétfő

Olcsóbb lehet a sör a 2022-es vébén

Fotó: AFP
Úgy tűnik, célba talál a szurkolók kérése, és elérhetőbb lesz az alkohol Katarban. A The Guardian közölt cikket a 2022-es világbajnokság szervezésének előrehaladásáról. A lap egy kevésbé szakmai, ám a helyszínre érkező szurkolóknak annál fontosabb témát vett elő: a katari világbajnokság szervezői igyekeznek mérsékelni az alkohol árát és elérhetőbbé tenni azt a torna idejére.

Mint azt megjegyzik, az angol szurkolók már korábban jelezték ilyesfajta igényüket a helyi szervezők felé, akik nyitottak ebben a kérdésben: igyekeznek több olyan pontot is kialakítani a helyszíneken, ahol lehet kapni alkoholt, a termékek árát is lejjebb viszik, és a szurkolókat fogadó szállodákban is meghosszabbítják az úgynevezett „happy hours” események időtartamát.

Mindezen rendelkezésekre azért van szükség, mert a közel nyolcvan százalékban muszlim lakosú országban nagyon magas az adó az alkohol tartalmú termékekre, emiatt egy pint (kicsivel több mint fél liter) sör ára eléri a tíz angol fontot.

Eleve sok helyen nem is kapható, így attól is tartanak a szervezők, hogyha a vb ideje alatt is erősen korlátozzák az alkohol elérhetőségét, akkor a nagy turistahajók – amivel sok angol szurkoló is érkezik majd – válhatnak az italozás helyszínévé.

Fotó: Maret Hosemann / Pixabay
Az alkohol nem része a kultúránknak. Viszont a vendégszeretet igen. Az alkohol jelenleg nem annyira elérhető errefelé, mint más országokban, de a világbajnokság idejére gondoskodunk róla, hogy aki inni akar, az tudjon is. Megfelelő helyszíneket is keresünk, hogy ne csak a hotelekben lehessen fogyasztani. Azt is látjuk, hogy az árakkal problémák vannak. Keressük a megoldást, hogy csökkentsük az alkohol árát – idézi a The Guardian Nasszer al-Khatert, a katari világbajnokság szervezőbizottságának elnökét.

A vezető hozzátette, a helyi biztonsági szerveknek is folyamatos képzéseket tartanak, hogy minél gördülékenyebb legyen a kommunikáció a más kultúrákból érkező, és más-más vérmérsékletű szurkolókkal. Igyekeznek nem túlreagálni egy-egy eseményt, azt viszont hozzátette: a törvények mindenkire vonatkoznak, és egy ilyen rendezvényen is első számú szempont a szurkolók, oda látogató turisták biztonsága. (Forrás: www.rangado.24.hu | RGy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése