2019. szeptember 27., péntek

Stolichno Bock


Tavalyelőtti bolgár nyaralásunk alkalmával ittam először ebből a kézművességre hajazó Stolichno Bockból, amely akkor is nagyon ízlett, így jól bespájzoltam belőle. Előlegben csak annyit, hogy ez egy meglepően jó serital a déli szomszédainktól.



Háromféle árpamalátából készül az alsóerjesztésű, koromfekete színű főzet, amelynek az ajánlott fogyasztási hőmérséklete 10–12 Celsius-fok között van. Bézs habja vékony és gyorsan eltűnik. Illata kellemes, és jócskán érződik rajta az alkohol, mivel ennek a Stolichnónak kissé magasabb az alkoholtartalma. Íze lágy, de gazdag: érzeni benne a csokoládé édességét, a pörkölt kávé zamatát, ám emellett egy kis gyümölcsös beütése is van.

 
Az összhangon az sem ront sokat, hogy a sör utóíze némileg keserű és meglehetősen száraz. Ez idáig három Dunkler Bock típusú sört ittam, s ez a bolgár folyékony kenyér határozottabban jobb, mint a Silva Strong Dark Lagerje és a Csíki Barna Sör, de még messze van a Zăganu Brună szintjétől. Egy erős hetest adok neki, s azt kell mondanom, hogy gyakrabban is tudnék inni belőle, ám sajnos itthon nem lehet kapni. Mindenképp ki kell próbálni, még akkor is, ha az ember nem szereti az erősebb barna söröket. Egészségünkre!

 
Gyártja: Pivovarna Zagorka (Heineken)
Származási hely: Bulgária
Itt vettem/kitől kaptam: Várna Minimarket
Ára: 1,90 léva (2,20 lej)
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 400 ml
Alkoholtartalom: 6,5%
Keserűségi index (IBU): -
Összetevők: víz, árpamaláta, komló
Típus: barna sör (Bock – Dunkler Bock)
Színe: koromfekete
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: snifter (tulipán alakú pohár)
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: határozottan
Weboldal: www.stolichno.beer

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése