2019. október 23., szerda

Fontos, a söröket érintő probléma oldódott meg


Egy innovatív pohár áll a háttérben. A legtöbb férfi hidegen szereti a sört, ám gyakran megtörténik, hogy mire a pohár aljára érünk, az utolsó néhány korty már megmelegszik, és kellemetlen élmény lesz az italozás. Erre kínál megoldást egy pohár, melynek gyártója azt ígéri, hogy hideg marad a folyékony kenyér, akkor is, ha hosszabb ideig szürcsölgetünk.

Mindezt a pohár kialakítása teszi lehetővé: a dupla falú edény két rétege közé egy olyan gélt töltöttek, mely sokáig hideg marad melegebb környezetben is. Ha fagyasztóba tesszük a poharat, a zselé lehűl, és a meleg sört is képes lehűteni, és fogyasztásra alkalmassá tenni.


A pohár oldalán található egy szilikoncsík is, melynek két funkciója is van. Egyrészről ez is megakadályozza és tovább lassítja a sör felmelegedését, visszaverve a kézből áramló hőt. Másrészt a hideg pohár kevésbé fagyasztja le a kezünket, így kényelmesebb fogni a dupla falú poharat.


A gyártó azokra is gondolt, akik másféle italokért rajonganak. Létezik boros- és viszkispohár is, szilikoncsíkkal és hűtőgéllel. Mind közül a legolcsóbb a sörnek való edény, melyet közel 15 dollárért lehet megrendelni. (Forrás: Vezess | Fehér Patrik)
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése