2019. október 22., kedd

Tiltott Csíki Vadmálna Vitaminsör


Mielőtt bármit is írnék erről a habos nedűről, el kell mondjam, hogy szerintem a Tiltott Csíki Vadmálna Vitaminsör inkább üdítő, „szuk” – ahogy mifelénk mondanánk. Ha divatos megnevezést kellene ráaggasszak, akkor azt mondom rá, hogy radler, ami fényévekre lekörözi a szintén a csíkszentsimoni manufaktúra által készített, Tiltott Csíki Jégáfonya Sört. Személyes véleményem alapján, nem is lehet és nem is szabad egy lapon emlegetni ezt a két terméket.


Ennek az 1,2%-os alkoholtartalmú vitaminkoktélnak (címkéje szerint van benne B1-, B3-, B5-, B6-, B9-, B12- és D-vitamin) színe pirosas rózsaszín, illata édeskés, és a málnás szörp jutott róla eszembe. A habja villámgyorsan elillant, íze is édes és málnás.


Az átlagos szénsavasságú ital elviekben több mint 75 százalékban sört tartalmaz, de ez nem érződik rajta, és talán még radlernek is alig csúszik el. A Csíki Vadmálna egy roppant lightos ital, ami ízlett is nekem, de 5 pontnál nem adhatok többet rá... Megérte kipróbálni, de ennyi pénzt kár kiadni érte, hiszen kevesebbért van ennél jobb ilyen típusú „sör”. Egészségünkre!


Gyártja: Csíki Sör Manufaktúra
Származási hely: Románia
Itt vettem/kitől kaptam: Bertis (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 4,15 lej/csereüveg nélkül 5,65 lej
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 500 ml
Alkoholtartalom: 1,2%
Balling-fok (szárazanyag-tartalma): -
Keserűségi index (IBU): -
Összetevők: 77% sör 3,4ºP (víz, árpamaláta, komló), 23% vadmálnás üdítőital és vitaminok
Típus: gyümölcsös sör (Radler / Shandy)
Színe: pirosas rózsaszín
A sör pontszáma: 5/10
Ebből fogyasszuk: shakeres pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: igen
Weboldal: www.csikisor.hu

                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése