2020. május 4., hétfő

Ingyen sört oszt adakozásért cserébe egy brit főzde

A sörfőzdék szinte minden más iparág cégeihez hasonlóan világszerte nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt. Egy brit főzde azonban úgy döntött, hogy ha már úgy alakult, hogy rengeteg lefőzött sör maradt a nyakukon, inkább ingyen elosztogatják, mint hogy kárba vesszen.

A northumberlandi Alnwick Brewerynek ráadásul dupla társadalmi hasznot sikerült kifacsarnia a helyzetből, mert nemcsak ingyen sört öntenek a szomjazó helyi szájakba, de még az egészségügynek is pénzt gyűjtenek ezzel. A főzde ugyanis minden ingyen sört kapó helyit arra kér, hogy adakozzanak az NNK brit megfelelőjének, az NHS-nek.

Fotó: Facebook | Alnwick Brewery
A helyi kocsmákat sörrel ellátó Alnwick a húsvét előtt több mint ötezer korsónyi sört főzött le, de mivel a brit kormány pont ezután korlátozta a vendéglátóhelyek nyitvatartását, ebből már semmit nem tudtak eladni. Ian Robinson társtulajdonos ekkor állt elő az adománygeneráló ingyen sör ötletével. Az elmúlt három héten minden pénteken sörosztást tartottak, amivel eddig 940 fontnyi forintnyi adományt generáltak.

Magyarországon sem példa nélküli egyébként, hogy egy sörfőzde pénzgyűjtéssel segítse a járvány elleni küzdelmet. Korábban mi is megemlékeztünk a Hara'Punk akciójáról, amelyben árulni kezdtek egy F**K CORONAVIRUS nevű sört, hogy az ebből összejövő nyereséget a kórházaknak adják. (Forrás: Index)
                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése