2020. május 29., péntek

Szent András Meggyes Sör


Egy újabb magyar kézműves sör, egy újabb remekre szabott gyümölcsös lager, amit a Szent András Sörfőzdénél főznek és palackoznak. Ha őszinte akarok lenni, akkor el kell mondjam, hogy ez idáig csak és kizárólag belga meggyes sört ittam, de ez a magyarországi habos nedű is belopta magát a szívembe. Belopta, mivel megkóstolása élvezetes és emlékezetes maradt.


Akárcsak a Szent András Szilvás Sörnél, itt is fontos volt az alapanyag, s ezúttal is igazi gyümölcs felhasználásával készült ez a nagyon finom serital. A 3,7 százalékos alkoholtartalmú főzethez roppanós meggyből készült sűrítményt adtak hozzá, amitől teljesen egyedivé vált ez a folyékony kenyér.


Habkoronája rózsaszínes, eleinte dús és nagy szemű, ez viszonylag nagyon hamar elapadt, ám még így is az utolsó hörpintésig marad belőle a pohárban. A világosabb meggyszínű sernek kellemes meggy illata volt, ami közepesen gyorsan illant el, íze pedig meggyszörpös, de egyáltalán nem émelygős. A sör minden egyes kortyában visszaköszön a magvas gyümölcs fanyarsága, ez pedig meglepően jól egészíti ki a maláta édeskés mivoltát. Kellően szénsavas, ám utóíze mintha vizezettnek tűnt – ebben nem vagyok annyira biztos –, ám ennek ellenére zamatos és jóízű. Mindenképp meg kell kóstolni, talán a lányok, nők kedvelik majd jobban, ám mi, férfiak is alkalomadtán – igazi ínyencség gyanánt – leguríthatunk egy-kettőt belőle. Egészségünkre!


Gyártja: Szent András Sörfőzde
Származási hely: Magyarország
Itt vettem: Merkúr (Sepsiszentgyörgy)
Ára: 6,29 lej
Kiszerelése: üveg
Mennyiség: 330 ml
Alkoholtartalom: 3,7%
Szárazanyag-tartalma: –
IBU (keserűségi egység): 18
Összetevők: ivóvíz, árpamaláták, valódi meggysűrítmény, komló, élesztő
Típus: flavored-fruit (gyümölcsös lager)
Színe: világosabb meggyszín
A sör pontszáma: 7/10
Ebből fogyasszuk: talpas söröspohár, shakeres pohár
Megérte megkóstolni?: igen
Újra vennék/innék?: igen
Weboldal: www.szentandrassorfozde.hu
                    
                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése